– Fra folk rundt meg har jeg fått høre at jeg er «dagtett». Jeg bekymrer meg ikke så veldig for det som var i går, og ikke for det som kommer i morgen, forteller Sondre Bratland.

Til Vårt Lands salmedugnad har folkesangeren fra Vinje valgt salmen «Blott en dag». Den handler nettopp om det å ta én dag om gangen, noe som kan være viktig i den tiden vi er i nå, mener Bratland.

Som hånd i hanske

Folkekjære «Blott en dag» er en svensk salme fra 1865 med tekst av forfatteren Lina Sandell. Bratland har tidligere reist rundt og hatt konserter og fortalt om livet til Sandell, som også er kjent for «Ingen er så trygg i fare».

Melodien til «Blott en dag» er av Oscar Ahnfelt.

– En melodi kan forsterke tekstinnholdet, eller den kan fordunkle det. Denne melodien synes jeg er som hånd i hanske for å formidle innholdet i teksten, sier Bratland.

Fylle dagene

Denne påsken er Sondre Bratland i frivilling hjemmekarantene sammen med kona, Elisabeth. Begge er blitt anbefalt å holde seg i ro.

– Så da gjelder det å fylle hver dag med innhold og mening. Heldigvis har vi mange rundt oss som kan hjelpe hvis det trengs.

SE MER: Alle salmene i Vårt Lands salmedugnad finnes her