Kultur

Snåsamannens salmer

Joralf Gjerstad gir i oktober ut en samling salmer, dikt og hustavler.

Gjennom et langt liv har han hjulpet over 50.000 mennesker med sine helbredende­ krefter. Han sier at det er hans kristne tro som har gitt ham styrke i motgang og medgang. Nå vil han dele sine inderligste tanker – i tekster om tro, kraft og styrke. Å tjene det gode heter boken, som kommer på Kagge forlag.

Gjerstad har alltid hatt et sterkt forhold til salmer. «Har du vilje til å lytte til dem, blir du fornyet», sa han i et intervju med Vårt Land for noen år siden: «De skaper høytid, og høytid skaper tro». Nå skriver han sine egne salmer.

LES OGSÅ: Går tett på Snåsamannen

Rop i folket

Han snakker også om nattverden, som betyr mye: «Det er rart, kirka er svekket, men det kommer flere folk til alters enn før. Folk vil ha kristendom. Det er et rop i folket etter mer åndelig kraft i kirka. Men den er kommet mer bort. Kirka famler, snakker om alt mulig. Jeg syns de skulle snakke mer om kristendom.»

Følg oss på Facebook og Twitter!

Spør om Gud

Mange av dem Gjerstad møter spør om Gud. Han får tusenvis av brev som handler om Gud, ikke om Snåsamannen. Som han sier «Lat folket som brøder saman­ bu, som kristne det kan seg søma», står det i Elias Blix ­fedrelandssalme. Om vi gjorde det, hadde alt blitt helt annerledes.

LES OGSÅ: – Komplottet mot Snåsamannen

Les mer om mer disse temaene:

Olav Egil Aune

Olav Egil Aune

Olav Egil Aune har vært ansatt i Vårt Land i en årrekke, blant annet som kulturredaktør. Han er nå tilknyttet redaksjonen som kommentator og anmelder.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur