Kultur

Slutter på grunn av uenighet om veien videre

Norsk design- og arkitektursenters nye mål gjør at Karianne Bjellås Gilje slutter som programsjef.

Norsk design- og arkitektursenters (DOGA) nye strategi har fått programsjef Karianne Bjellås Gilje til å fratre sin stilling. Hun er ikke enig i hvilken retning designsenteret nå skal gå.

LES MER: Design som skal drive hjemløse bort

Vil konkurrere

DOGAs nye overordnede mål er å bidra til effektivisering av offentlig sektor og økt konkurranseevne i næringslivet.

– Utstillinger og arrangementer på senteret er med dette ikke et mål i seg selv, men et virkemiddel til å nå disse overordnede målene, sier administrerende direktør Patrick Tepfers, til DOGAs nettsider.

Gilje sier at hennes ambisjon var å videreutvikle programmerings-, utstillings- og publikumsutviklingsarbeidet vi har bygget de siste årene.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Er stolt

– Jeg erkjenner at publikumsutvikling ikke er et hovedmål i DOGAs nye strategi, og da velger jeg å fratre min stilling. Det har vært fantastisk å lede kunnskapsrike og kreative kuratorer og prosjektledere, og jeg er svært stolt over det vi har skapt av utstillinger og arrangementer på DOGA, nasjonalt og internasjonalt, sier hun.

Gilje har jobbet som programsjef siden mars 2011, da hun kom fra jobben som redaktør i Prosa.

Hun fratrer stillingen som programsjef 1. august, og vil ferdigstille arbeid med høstens program og med byutviklingsprosjektet Sørenga bro Oslo. Prosjektet er Giljes initiativ, og følger med henne ut av DOGA ved at det opprettes en venneforening.

Les mer om mer disse temaene:

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur