Musikk

Skal fylle spektrum de neste tre årene

Ragnhild Hiis Ånestad og 2.300 unge korister fylte Oslo spektrum med gospel i helgen som var. Det blir ikke siste gang.

– Hva gjør en festivalsjef dagen etter tre intense døgn med 2.300 unge korister på Soul Children-festival, Ragnhild Hiis Ånestad?

– Jeg har sovet lenge, hoppet over frokosten og gått direkte til lunsj sammen med to venninner. Innimellom svarer jeg på en del e-poster. For to uker siden var jeg veldig sliten. Da sov jeg lite og passet på at alt skulle være på stell med festivalen. Men i helgen gikk det veldig fint, og jeg er faktisk mest trøtt i beina fordi jeg har gått så mye.

– Du har stått i bresjen for en festival med 2.300 unge korsangere, som blant annet har fylt Universitetsplassen og Oslo Spektrum med tenåringsgospel. Hva har vært høydepunktet for deg?

– Kommentaren jeg fikk fra ei jente på 16 år. «Takk for at du startet Soul Children-bevegelsen. På den måten er jeg og hele familien blitt kjent med Jesus», sa hun. Slike tilbakemeldinger betyr mer enn noe annet. Litt av drivkraften er å kunne bety mye for de mange som kommer fra små steder og små kor. Noen ungdommer føler at de er nokså alene kristne i sine klasser og lokalmiljøer. Da betyr det ekstra mye å kunne være med i et slikt storfellesskap.

– Etter sju år i Oslo konserthus flyttet dere i år til Spektrum. Blir dette første og siste gang i Oslos kulturelle storstue?

– Nei. Vi har allerede booket Oslo Spektrum for de neste tre årene. Og selv om mye gikk på skinner denne gangen, har vi allerede en huskelapp med nye ideer og påminnelser om hva som kan bli enda bedre neste gang.

– Når gjorde du sist noe for første gang?

– Da jeg for to uker siden dro alene Palma. Der satt jeg med macen på fanget på hotellrommet og kunne ta lange spaserturer i sommervarmen innimellom. Der og da falt mye på plass.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Hva er hellig for deg?

– Gud er hellig. Men fredagskvelden, sammen med mannen min og de to guttene våre, er også en hellig tid for meg. Da snakker vi om kvalitetstid i familien.

– Hva mener du er den viktigste etiske utfordring i samfunnet vårt i dag?

– I Soul Children-familien har vi fem kjerneverdier, som vi prøver å styre etter og ha i bunnen for å kunne møte utfordringer: Å ære Gud, å heie på hverandre, å se og bli sett, å være ekte og ærlig – og å prege samfunnet med gode verdier. Jeg tror disse fem verdiene ikke bare kan være gode i Soul Children, men i hele samfunnet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Musikk