Kultur

Satser på papiravisen

Papiravisene sliter, men Klassekampen går fram. Suksessoppskriften er å legge nesten alle 
ressursene i produktet, sier redaktøren.

Redaktør Bjørgulv Braanen er tydelig på hvorfor Klassekampen har vokst med 12,5 prosent og i dag har et netto opplagstall på 21.648, ifølge TNS Gallup-undersøkelsen Forbruker & Media.

Dermed er de større enn Dagsavisen (20.497), men fremdeles bak Vårt Land (22.886). Størst nedgang i dagspressen har VG og Dagbladet.

– Vi har lagt omtrent alle ressurser i produktet, slik at leserne våre har merket at vi har forbedret avisen. I motsetning til mange andre aviser, fortsetter vi en knallhard satsing på papiravisen og E-avisen, og ikke spesielt mye på det digitale.

LES OGSÅ: Avisenes opplag sank med 5,2 prosent

Frir ikke

Bjørgulv Braanen sier de ikke har som mål å flytte leserne sine fra det ene segmentet til det andre, men i stedet leverer best mulig stoff.

Han anslår gjennomsnittsleseren deres til å være mellom 50 og 55 og med høyere utdannelse.

– Vi prøver ikke å fri til noen bestemte grupper, men lage den avisen vi mener er best.

– Har Klassekampen endret seg mye de siste årene?

– Ikke mye. Vi har styrket featurestoffet, og har mer om økonomi og arbeidsliv. Det viktigste er at vi hele tiden prøver å forbedre oss.

LES OGSÅ: Lillebroravisen fikk oppsving

Les mer om mer disse temaene:

Olav Solvang

Olav Solvang

Olav Solvang var kulturjournalist i Vårt Land i en årrekke, med særlig interesse for musikk. I 2019 utga han boka «Rytmer rett i hjertet - en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge». Han anmelder populærmusikk for Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur