Musikk

Satser på kommersiell, kristen musikk

Michael W. Smith åpner nytt lovsangsenter til høsten.

Til høsten åpner et nytt Michael W. Smith-senter på Liberty University i USA. Nylig ble det kjent at den amerikanske lovsangslegenden også oppretter et eget plateselskap knyttet til universitetet. Dette skjer med hjelp av Paul Kevin Jonas Sr., faren til – og den opprinnelige manageren for – Jonas Brothers, som har hatt stor kommersiell suksess, særlig blant tenåringer.

Marked

Dekan ved universitetet, Vernon Whaley, er en av initiativtakerne til konseptet, og sier i en artikkel publisert på universitetets nettsider:

– Nå beveger vi oss i retning av kommersiell musikk slik at vi kan trene opp kristne markedsmusikere så de er klare til å inntre i musikkindustrien etter endt utdanning.

LES OGSÅ: Nå kurses organister for første gang i poprytmer. – Dypest sett handler det om musikkens rolle og identitet, sier Peter Sandwall.

Til verden

Whaley legger til at deres misjon for universitetet er å utruste «vinnere for Kristus».

– Jeg sier til studentene mine at det ikke spiller noen rolle hva slags type musikk de går inn i, for Gud har kalt dem til å bringe lovsang ut i verden.

Michael W. Smith var nylig i Norge og opptrådte på Oase i Fredrikstad. En av de mest kjente lovsangene Smith er kjent for, som også har vært mye brukt i Norge, er «Open the Eyes of my Heart», skrevet av Paul Baloche.

Smiths var keyboardist og låtskriver for Amy Grant, før hans første album, The Michael W. Smith Project kom ut i 1983.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Musikk