Kultur

Sanger om om trøst og omsorg

Ingebjørg Lysters sanger handler om å hjelpe og bli hjulpet – i tradisjonen til Frelsesarmeen hun vokste opp i og fremdeles har i ryggmargen.

Bilde 1 av 2

Hun har vært lærer i Asker, og jobber nå som lærer i Globalskolen, en nettskole for norske barn i utlandet. På fritiden synger hun på viseklubber og for innsatte på Ila fengsel. Sang og musikkinteressen har fulgt henne siden oppveksten i Frelsesarmeen i Horten. Nå er hun ute med debutplata Vi er bare vi.

Hun har i mange år skrevet tekster for babysang og voksensang. Særlig «Hvile hos deg» har ført til en drøss med tilbakemeldinger fra takknemlige mennesker. For noen har sangen gitt trøst midt i livet, for andre på dødsleiet.

– Når sangene mine kan hjelpe andre, blir jeg ydmyk. Det er et fellesprosjekt å være menneske, så vi må være romslige og ta vare på hverandre. Jeg er veldig imot å plassere folk innenfor eller utenfor; enten det er snakk om tro eller det såkalt gode selskap. Vi er alle sårbare skapninger som trenger hverandre, sier Ingebjørg Lyster.

LES MER: Fra bedehuset til puben

Guds kjærlighet

Vi treffer henne på Booth Café på Sagene, som er Frelsesarmeens arbeidstreningsarena for mennesker som står utenfor arbeidslivet. I tillegg til servering av mat og kaffe, er det salg av brukte klær og kunst, bokbad og minikonserter. For Ingebjørg Lyster var det et naturlig sted å lansere debutplata. Musikerne Christer Slaaen (gitarer), Karl Oluf Wennerberg (trommer), Jo Berger Myhre (kontrabass) og Thor-Erik Fjellvang (flygel og trekkspill) var mer enn hun kunne drømme om, smiler Ingebjørg Lyster.

Når det gjelder gudstroen, så er hun opptatt av at den er en naturlig del av menneskesynet hennes. Sangene hun vokste opp med i Frelsesarmeen var direkte kristen forkynnelse

– Jeg er først og fremst opptatt av fellesskap og kjærlighet mellom mennesker, og jeg lener meg på Guds kjærlighet til oss. Jeg har ingen ambisjon om å være misjonær, eller at sangene mine skal høres «kristne» ut. Selv var jeg så heldig å ha en god far, derfor faller det også lett å ha et godt farsbilde av Gud.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur