Kultur

Per Magne Tveiten blir fartsholderen

Inntil ny leder er på plass i Vårt Land, er det konsernsjef i Mentor Medier som skal sørge for at avisskuta ikke mister fart.

Mandag ble det kjent at Helge Simonnes slutter i Vårt Land. Han gir seg som administrerende direktør med umiddelbar virkning, men blir sittende som sjefredaktør til en etterfølger er på plass.

Per Magne Tveiten er konstituert som administrerende direktør. Han understreker at det er snakk om en midlertidig løsning. Tveiten er i dag konsernsjef i Vårt Lands eierselskap Mentor Medier og styreleder i Vårt Land.

– Vi skal ikke ha en permanent løsning hvor konsernsjef også er administrerende direktør i Vårt Land, sier Tveiten.

LES MER: – Jeg har ikke ork til å gå inn i de tunge omstillingsprosessene, sier Simonnes.

Fartsholder

Han sier hans viktigste utfordring er å bidra til at avisen ikke mister fart.

– Hva må gjøres?

– De tre viktigste områdene er å sikre lønnsomhet, skaffe ny kompetanse og å sørge for nyskaping, sier Tveiten.

Ny kompetanse er særlig nødvendig innenfor den digitale mediedriften. Simonnes sier selv at han går av i et år som økonomisk vil bli ett av de beste for avisen.

Tveiten forklarer det med den formelle nedbemanningsprosessen som ble gjort i 2014.

– Vi skal være glade for at vi har fått et lavere kostnadsnivå. Inntektene er under press, og det er nødvendig å redusere kostnader samtidig som vi finner nye områder å skaffe inntekter. I 2015 har vi fortsatt å kutte kostnader uten noen slik formell prosess. Omstillingen vil også måtte fortsette i 2016, sier Tveiten.

LES MER: Dette er konflikten Vårt Land er grunnlagt på

Optimisten

Vårt Lands styre vil så raskt som mulig sette i gang prosessen med å rekruttere en ny sjefredaktør.

– Vi skal ha en åpen og grundig prosess for å finne den som er best egnet. Jeg er optimist med tanke på at det er snakk om en attraktiv stilling. Vårt Land har en sterk stilling i en klart definert nisje blant mennesker som er opptatt av tro, etikk og eksistens. Jeg snakker med mange medieledere som misunner oss en så klar nisje. Det er ingenting som tyder på at VLs nisje blir mindre interessant i tiden fremover, sier Tveiten.

– Hva tenker du om at Helge Simonnes ikke orker enda en runde med tunge omstillinger?

– Omstillinger kommer fortsatt til å være nødvendige. En er nødt til å være motivert for å gjøre en god jobb i slike krevende prosesser, sier Tveiten.

LES OGSÅ: Ikke én dag uten kjeft! Hør Helge Simonnes fortelle om kjeft, alvor og verdinyheter.

Ingen nedbemanning

– Hvilke signaler har Vårt Lands styre gitt?

– Styret er opptatt av at vi gjør tiltak på kostnadssiden samtidig som vi skal ha rom for innovasjon og utvikling. Det er ikke vedtatt og heller ikke konkrete planer om noen ny nedbemanningsrunde, sier han.

For andre gang i intervjuet ønsker den konstituerte direktøren å understreke at han er optimist.

– Vår nisjeposisjon gir oss store muligheter hvis vi gjør de rette valgene, sier han.

Tveiten ble ansatt som økonomidirektør i Vårt Land i 1997. Med unntak av et år i Orkla Media, har han jobbet tett med Helge Simonnes siden 1997.

– Helge er en fantastisk person å jobbe sammen med. Han kombinerer en sjelden evne til redaksjonelt klarsyn med god strategisk og forretningsmessig teft, sier Tveiten.

Les mer om mer disse temaene:

Arne Guttormsen

Arne Guttormsen

Arne Guttormsen er kulturjournalist i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur