Kunst

Også verdt å se i København

Kunstkritiker Kjetil Røeds Kjøbenhavn-anbefalinger.

Bilde 1 av 2

Candice Breitz

Love Story

10. mars – 09. september 2018

ARKEN Museum for Moderne Kunst

Hvordan skal vi høre flyktningers fortellinger om deres farefulle ferd over Middelhavet? Klarer vi å få en innsikt i hvordan de opplever overfarten? Candice Breitz har gjort et snedig grep i sitt siste videoverk ved å la kjente Hollywood-skuespillere fortelle om flyktningenes erfaringer, før flyktningene selv kommer til orde. Når vi først kommer til dem – etter å ha hørt Julianne Moore og Alec Baldwin fortelle – blir det en oppsiktsvekkende kontrast mellom fiksjon og virkelighet som forteller oss hvor mye kjendiser styrer vår oppmerksomhet.

LES HOVEDSAK: Rasteplasser i Københavns sjelsliv 

Jeppe Hein

In Is The Only Way Out

15. april – 30. november 2018

Cisternerne på Frederiksberg

Under bakken i det gamle vannverket på Fredriksberg kan du nå bevege deg i en magisk, smått klaustrofobisk og dypt fascinerende verden. ­Balanserende på langstrakte plattformer i halvmørke leder Jeppe Hein dypere og dypere inn i en labyrint som kjennes like mye som den er i oss selv som i kjeller-rommet rundt oss. Når vi endelig kommer frem til enden av labyrinten flammer en ild opp som for å signalisere at vi er ved reisens ende – eller begynnelse.

Face of Another

01. juni – 01. august 2018

Galleri Susanne Ottesen

Hvor går egentlig grensen mellom mennesker og tingene vi omgir oss med? I denne foruroligende utstillingen undersøker et knippe kunstnere områder hvor dette skillet er langt fra klart og hvor ansikter og kropper som er umiskjennelig våre egne dukker opp som deler av ting. Svært interessant og skekkinngydende analyse av hva det vil si å være menneske og om vi egentlig kan lage så tydelige grenser mellom mennesker og alt som ikke er menneskelig.

Les mer om mer disse temaene:

Kjetil Røed

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kunst