Film

Ny Kristus-film fra Mel Gibson

The Passion of the Christ: Risen får en oppfølger som angivelig vil handle om hva Jesus opplevde de tre dagene mellom korsfestelsen og oppstandelsen.

Mel Gibsons filmThe Passion of the Christ: Risen fra 2004 ble kalt en voldsorgie. Den ble også bredt kritisert for antisemittisk innhold. Andre satte stor pris på at den uansett fortalte historien om korsfestelsen på Golgata. Filmen ble en stor kassasuksess og ble nominert til tre Oscars uten å vinne.

Først Lukas

Gibsons oppfølger er bekreftet av Jim Caviezel som spilte Jesus Kristus i den forrige filmen. Nå, 14 år etter, er den 49 år gamle skuespilleren klar for å gå inn i rollen igjen. Men allerede i mars i år er Caviezel aktuell i en annen bibelfilm, nemlig Paul, Apostle of Christ. Den er produsert av selskapet Affirm Films, som lager film rettet mot det kristne markedet i USA. James Faulkner skal spille Paulus, mens Caviezel har rollen som evangelisten Lukas.

LES OGSÅ: Ny Ben Hur for det kristne markedet

Dødsriket

The Hollywood Reporter meldte allerede i 2016 at en oppfølger fra Gibson var under planlegging. På CBS' The Late Show antydet Gibson at filmen ikke er aktuell før sent neste år eller tidlig i 2020. Først for en uke siden ble det gjennom en rekke medier kjent at Caviezel nok en gang er interessert i å spille Jesus. Gibson har tidligere meddelt at filmen vil ta for seg de tre dagene mellom korsfestelsen og oppstandelsen og hva Jesus opplevde. Blant annet vil deler av filmen foregå «i et annet rike».

LES OGSÅ: Spilte Jesus og ble mindre populært

Heller ikke Jim Caviezel er særlig meddelsom, men antyder at filmen har innhold som kan komme til å sjokkere publikum. Han tror selv filmen kan komme til å bli den største i historien.

Forventninger

Anne Solfrid Brennhovd har forventninger til Mel Gibsons oppfølger. Hun er redaktør for nettstedet Snakk om tro og var aktivt med i samtalen rundt den forrige filmen. Hun husker selv hvor sterkt inntrykk det gjorde å se filmen, og kjenner til mennesker som fikk en ny start i livet etter opplevelsene filmen ga.

– Gibson vekker debatt med sine filmer, og det gir oss en anledning til refleksjon – enten vi er enige eller provoseres. Jeg spør meg om filmen vil legge vekt på gode argumenter for hvorfor historien om oppstandelsen er sann, men jeg er redd vekten uansett vil ligge på dramatikk og store følelser, sier Brennhovd.

LES OGSÅ: En voldelig heltefortelling

– Er du glad for at det lages en oppfølger?

– Ja, det er bra med en ny mulighet til å snakke om hva Jesus betyr for oss. Det er også nyttig for oss å reflektere over om det er slik vi har sett historien for oss og om filmen formidler Gud slik vi mener er riktig. Det er noe av det kunsten kan hjelpe oss med, sier Brennhovd.

Les mer om mer disse temaene:

Arne Guttormsen

Arne Guttormsen

Arne Guttormsen er kulturjournalist i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Film