Kultur

Norsk damekor best i verden

Kvindelige Studenters Sangforening er kårets til verdens beste damekor, foran enda et norsk kor, Cantus.

Det er Interkultur, som organiserer internasjonale korfestivaler og konkurranser for amatørkor, som nylig har lagt ut årets lister over de beste korene innenfor en rekke kategorier. Kvinnelige Studenters Sangforening er, i tillegg til å være beste i kvinneklassen, også rangert som nummer 15 på en felles liste over i alt 1000 kor spredt over hele kloden. Her er det norske damekoret Cantus nummer 17. Sistnevnte liste toppes av Stellenbosch University Choir fra Sør-Afrika. Riddarholmens Kammarkör fra Sverige er på en 10. plass.

LES MER: – Ren salmefryd

Ambisiøst

Kvindelige Studenters Sangforening dirigeres av Marit Tøndel Bosberg. Koret er det offisielle kvinnekoret ved Universitetet i Oslo, og ble startet allerede i 1895. Repertoaret består av klassisk kormusikk, folketoner og mer moderne kormusikk.

Koret består i dag av 45 medlemmer i alderen 19 til 40 år. Koret er kjent for å være ambisiøst, og deltar jevnlig i nasjonale og internasjonale konkurranser.

LES MER: Soul Children inntar Misjonssambandet

4,8 millioner sangere

Interkultur: A «Global Player» of Choral Music, arrangerer årlig 14 større internasjonale korkonkurranser. De har 120.000 kor i nettverket sitt, med til sammen 4,8 millioner sangere. Interkultur har kontorer over hele verden.

Les mer om mer disse temaene:

Olav Solvang

Olav Solvang

Olav Solvang var kulturjournalist i Vårt Land i en årrekke, med særlig interesse for musikk. I 2019 utga han boka «Rytmer rett i hjertet - en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge». Han anmelder populærmusikk for Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur