Musikk

Kristen-Norges EDM-konger skulle gjerne hatt konkurranse

MUSIKK: De har spilt under Bibelselskapets 100-årsjubileum og foran 12.000 tilskuere i Guatemala. Igjen står bare ett medlem, men det er først nå Jesus Loves Electro virkelig satser.

– Vi begynner å dra litt på åra, så det er nesten rart at vi fremdeles er aktuelle, sier Ole José Norum.

Når Vårt Land møter ham og Casper Roalsvig Vasbotten er det akkurat i tide til fremdeles å kunne kalle dem en duo. Dagen etter skal nemlig Vasbotten spille sin siste konsert med Jesus Loves Electro (JLE), og etter det er det Norum som skal drive prosjektet videre.

For sjette gang er det Skjærgårds Music & Mission Festival som er arenaen de skal innta.

– Fra nå av er det Ole som styrer skuta, men jeg skal ha mitt siste «hoorah» i morgen. Og jeg kommer til å grine, sier Vasbotten.

– Vi kommer til å grine, retter Norum.

08.07.22 Ole José Norum og Casper Roalsvig Vassbotten i Jesus Loves Electro fotografert på skjærgårdsfestivalen

Ville feste i kirka

Når Casper Vasbotten nå forsvinner ut av prosjektet, er ingen av de opprinnelige medlemmene i elektronikagruppa igjen. I 2010 ble den startet opp av ham og en gjeng andre gutter fra Filadelfiakirken i Oslo. De savnet fester som ikke var på byen, men som likevel hadde den musikken de syntes var kulest.

– Da var vi ikke noen artist, vi var bare 5–6 gutter som hadde hatt et par klubbkvelder i «Filla» og spilt på noen leirer, før vi plutselig ble booka til Ufestivalen, forteller Vassbotten.

Ufestivalen er Pinsebevegelsens ungdomsfestival på Hamar. Der ble de tatt imot med stor entusiasme, og det var spesielt én person på første rad som var ekstra engasjert. Det var Ole José.

---

Jesus Loves Electro (JLE)

  • Norsk DJ- og produsentgruppe, startet opp i 2010.
  • Hadde sitt utspring fra Filadelfiakirken i Oslo og Filadelfia bibelskole (FBO).
  • Har de siste fire årene bestått av Ole José Norum og Casper Roalsvig Vasbotten. Fra høsten av driver Norum JLE-konseptet alene.
  • Spiller EDM-musikk, forkortelsen for elektroniske dansemusikk.
  • Nettopp signert på det amerikanske plateselskapet Integrity Music.

---

– Jeg er fra Hamar og jeg elska den musikken gutta fra Oslo drev med, forteller Norum.

Han klarte på forholdsvis kort tid å gå fra å være gruppas største fan til å bli medlem i gruppa.

– Før 2012 var jeg han irriterende fyren som sendte massevis av meldinger, ba dem si fra hvis det var noe som helst jeg kunne hjelpe dem med, og delte en haug med låtforslag.

08.07.22 Ole José Norum og Casper Roalsvig Vassbotten i Jesus Loves Electro fotografert på skjærgårdsfestivalen

Store i Mellom-Amerika

Etter oppstarten tok det heller ikke lang tid før gruppa ble spurt om å spille på Skjærgårds, festivalen Casper Vasbotten kaller «Kristen-Norges Øyafestivalen».

– Jeg sa til Roar (Eikli, bookingansvarlig på Skjærgårds, journ.amn) at vi kunne fylle hovedscenen, men han trodde ikke på meg, forteller Vassbotten mens han smiler.

Da det første forslaget ikke gikk gjennom, mente han at de i hvert fall kunne fylle den nest største scenen – men også det ble avslått av festivalledelsen.

– Til slutt fikk vi beskjed om at vi kunne spille i gymsalen, den scenen som kalles «the Gym».

Og den scenen var det ingen tvil om at Jesus Loves Electro greide å fylle.

08.07.22 Ole José Norum og Casper Roalsvig Vassbotten i Jesus Loves Electro fotografert på skjærgårdsfestivalen

– Det var 300 inne på konserten og 1.400 sto utenfor. Til dags dato er det en av de aller gøyeste konsertene vi har hatt, forteller Vassbotten.

Duoen trekker også fram opptredenen på en kristen EDM-festival i Guatemala med 12.000 tilskuere, og flere andre store konserter i Mellom-Amerika, som høydepunkter fra de tolv årene de har holdt på.

Savner konkurrenter

Helt fra oppstarten i 2010 har Jesus Loves Electro vært klare på at det ikke er egen artistkarriere som har vært motivasjonen bak prosjektet. Det er ønsket om å spille lovsang innenfor «sin» sjanger, som hele tida har vært den største drivkraften.

– Da vi starta opp fantes det ingen som hadde det fokuset på Jesus som drev med musikken som fikk hjertene våre til å banke, sier Vasbotten.

Det er ikke kjempestor konkurranse og det synes jeg er litt leit. Jeg har kontakt med mange unge kristne artister, men det er vanskelig å komme gjennom og få et fotfeste i bransjen

—  Ole José Norum

Vårt Land har tidligere skrevet om hvordan den kristne rocke- og populærmusikken har utviklet seg fra å ha et stort norsk spekter til at det nå er svært få aktører igjen. Også Jesus Loves Electro er klare på at de verdsetter et mangfold i den kristne musikken.

– Vi får ofte spørsmålet: «Men elsker virkelig Jesus elektro?» og hele greia er jo at vi tror at Jesus elsker oss, sier Norum.

De sikter til at det bør finnes kristen musikk som passer til enhver musikksmak som finnes blant mennesker.

Samtidig som de synes det er gøy å bli invitert tilbake til festivaler år etter år, skulle de også gjerne sett at det var flere som opererte innenfor samme musikkfelt.

– Det er ikke kjempestor konkurranse og det synes jeg er litt leit. Jeg har kontakt med mange unge kristne artister, men det er vanskelig å komme gjennom og få et fotfeste i bransjen, forklarer Norum.

«Salmesus»

Denne høsten innledes et nytt kapittel for Jesus Loves Electro. Det går fra å være en duo til å være drevet av én person, og for første gang blir det et fulltidsprosjekt.

I tillegg til at høsten blir preget av mange utenlandsreiser, utgir JLE en ny EP – hvor Norum har fått med seg gjesteartister som David André Østby og Mitch Wong. Sistnevnte vant Grammy i 2022. I tillegg har EP-en blitt signert på samme selskap som Wong, det kristne plateselskapet Integrity Music.

Til slutt forsøker journalisten å sende duoen ut på et tankeeksperiment hvor de får sette opp sin egen festival med akkurat de artistene de selv kan tenke seg. Etter å ha vært innom både Justin Bieber og den svenske elektronikagruppa Swedish House Mafia, kommer de på en gammel idé de har hatt.

– Vi har egentlig hatt en drøm om å leie riggen på Palmesus én dag etter festivalen er over, og så arrangere «Salmesus», flirer Vasbotten.

– Så det er vår store drøm.

– Nei, det er det ikke, kontrer Norum og henvender seg til kameraten:

– Og han der er ute av gruppa nå.

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Musikk