Musikk

Skjærgårds-leder går av etter 25 år

TRER AV: Øverste leder Jarle Storebø har bedt om å få en endret sin rolle i Stiftelsen Skjærgårdsgospel.

Jarle Storebø kan se tilbake på 25 år som daglig leder i Stiftelsen Skjærgårdsgospel. Siden 1996 har han ledet kristenfestivalene i regi av stiftelsen, men nå mener Storebø det er på tide i slippe til noen andre.

– Noen er mer heldig enn andre i valg av arbeidsplass, og jeg har vel i denne sammenhengen trukket Gullbilletten, sier han i en pressemelding.

---

Stiftelsen Skjærgårds

  • En non-profit stiftelse med hovedkontor i Kragerø.
  • 5 festivaler, 2 omreisende festivalkonsepter.
  • Siden 15. mars har stiftelsen kun arrangert enkelte digitale arrangementer. Alle fysiske arrangementer har vært avlyst.

---

«En festreise»

Han beskriver de 25 årene han har vært ansatt som «en festreise».

– Det har ikke bare vært en jobb. Det har vært venner, kollegaer, trosfellskap, ja det har virkelig vært livet mitt, og en livsstil som jeg har elsket! Nå tror jeg tiden er inne for å slippe andre til i ledelsen, nå som min arbeidskapasitet er noe redusert, sier Storebø.

Da stiftelsen ble opprettet stod den som arrangør av tre festivaler, og Storebø var stiftelsens første heltidsansatte. Siden den gang har stiftelsens vokst vesentlig, både i antall aktiviteter, deltakere, omsetning og størrelsen på staben. Storebø går nå over i en rolle som arrangementskoordinator.

Det er Line Lundstrøm tar over som konstituert leder fra 1. mai.

Vemodig for kollegene

Styreleder Tove Ripegutu Valle beskriver Storebø som «Skjærgårdsmannen»,

– Han har vist et brennende engasjement for det å arrangere møteplasser som er Jesus-nære, inkluderende, samlende og inspirerende. Det Jarle har betydd for stiftelsen og dens utvikling er nesten umulig å beskrive – men det kjennetegnes av tilstedeværelse, fra start til slutt på de fleste festivaler, i praktiske oppgaver og i fine samtaler, gjerne mens vi «rigger», sier hun.

Ripegutu er svært takknemlig for innsatsen den avtroppende lederen har lagt ned de siste 25 årene.

– Han er kreativ og svært løsningsorientert, strukturert og med en klar retning og tro for arbeidet. Jobben han har lagt ned disse 25 årene er rett og slett inspirerende. Vi er også takknemlige for vi får beholde hans unike kompetanse – samtidig som han nå altså leverer ledelses-stafettpinnen videre, forteller hun.


Les mer om mer disse temaene:

Amalie Vadla

Amalie Vadla

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Musikk