Musikk

Ny misjonsmark: 8800 Bibler har blitt delt ut til Kanye West-fans

En misjonsorganisasjon satser på Kanye West-fans etter at artisten annonserte at han fra nå av primært skal lage kristen musikk.

Når du først går inn på hjemmesidene til The American Bible Society, blir du møtt av en annonse med bilde av et trengende barn og teksten «sørg for at barn i nød får vite at Jesus elsker dem denne jula. Gi nå».

Men dette er ikke den eneste gruppen det amerikanske bibelselskapet vil nå med Guds ord.

Etterspurt

8800 Bibler har blitt delt ut til Kanye West-fans av The American Bible Society. Det melder CBN News.

Tilbudet fra organisasjonen var i første omgang at 1000 bibler skulle deles ut før 30.oktober. Etterspørselen skal imidlertid ha vært så stor at tilbudet ble utvidet til 22. november.

LES MER: Forveksler West Jesus med seg selv på ny plate, spør anmelder Kim Klev

Tar imot Jesus

Dette er ikke den første nyheten som tyder på at rapperens siste album har skapt nysgjerrighet på kristen tro. «Tusener gav livet sitt til Kristus» under en Kanye West-konsert, eller gudstjeneste, alt ettersom hvordan man ser det, i Louisiana for to uker siden, meldte CBN News (Christian Broadcasting Network) for halvannen uke siden.

Curvine Brewington, musiker og pastor i Crossroads Church in Lafayette, var kilde i saken. Han var tilstede på konseptet Sunday Service, som West har hatt en rekke steder i USA, i Baton Rouge. Pastoren la ut et bilde på instagram, og skrev at han personlig var vitne til at mer enn tusen personer løftet hendene og tok i mot Jesus som sin herre og frelser.

Ny rekord

Wests siste album Jesus is King har tross noen avmålte anmeldelser, slått rapperens personlige rekord med 196.9 millioner avspillinger den første uka. Plata gikk rett på førsteplass på Billboards topp 200-liste. Denne uka har den imidlertid gått ned på 2. plass.

Forventningene var store til albumet, men tross enorm oppmerksomhet og mange lyttere, har det fått lunkne anmeldelser.

– Det føles nesten som misbruk av en åndelig og kulturell tradisjon for egen vinning, som en rebranding etter mange upopulære uttalelser og hendelser, sa Audun Vinger til Vårt Land da plata kom.

---

Kanye West

  • Født 1977
  • Amerikansk plateprodusent og rapper.
  • Gift med Kim Kardashian.
  • Han har solgt 140 millioner album og tatt imot 21 Grammy-priser.
  • Jesus is King er hans niende studioalbum.

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Musikk