– Maten og musikken former oss
I hvilken grad blir vi påvirket av det vi ernærer oss av? Hilde Svela og Margit Vea tror det betyr noe hva slags musikk som går gjennom ørene, og hva slags mat som går gjennom tarmene våre.
Margit Vea oppfordrer både små og store til å spise den rene og naturlig maten som kroppen evner å bryte ned
Olaf Nagelhus
«Det eneste jeg forlanger av mat, er at den ikke skader meg», skal den tidligere Monty Python-komikeren Michael Palin ha uttalt. Men maten er viktigere enn som så. Hver eneste dag tar vi en rekke valg rundt hva vi skal putte i oss. Kostholdsspesialisten Margit Vea er blant dem som nå slår et slag for maten som en viktig faktor for et godt liv. Hva vi velger å ha på tallerkenen, hevder hun har med vår psykiske, fysiske, ja, også åndelig helse å gjøre.
– Maten vi har på tallerkenen skal gjenspeile respekt for miljø, dyr og mennesker. Det er ikke bare snakk om den smaker godt. Hvordan vi forholder oss til mat, har også med respekten for skaperverket å gjøre – både til mennesker, dyr, og jorda. Ved å velge mat som gjør oss godt, kan vi få et bedre, muligens også lengre, liv, hevder Vea.
Under et foredrag i Sola menighet møtte hun Hilde Svela, som var like opptatt av hva vi fyller oss med av sang og musikk, som hun selv var av mat. De opplevde at de snakket om mye av det samme: Om å synge og spise seg glad og fornøyd, og til et mer meningsfylt liv. Nå har de slått seg sammen, og reiser landet rundt for å slå et slag for sunn mat og musikk.