– Noen salmer fester seg, og «Lær meg å kjenne dine veie» er en slik. Jeg synes den ivaretar det som kan være vanskelig. Den tar vare på de bekymrede og rådville sidene våre, og løfter oss opp, sier Marie Løvås.

Hun har valgt en salme med melodi fra en gammel folketone fra Åseral.

– Den går i moll, men er ikke bare dyster, fortsetter Løvås, som er artist og låtskriver fra Sunnmøre.

Hverdag og fest

Marie Løvås slapp debutplaten «Natta ser det som ingen ser» på Kirkelig Kulturverksted 21. februar. Musikken hennes beskrives som melodiøs, med elementer av visepop og rock.

– Hva er ditt forhold til salmer?

– Jeg har vokst opp i den norske kirke, og har fått salmesangen inn gjennom kirka. Men også fra mormor og morfar. Morfar var glad i å synge, og mormor var glad i å høre på.

Noe av det fine med salmer er at de kan være samlingspunkter i alle deler av livet, synes Løvås.

– Salmene hører til i høytidene og ved store begivenheter. Men også i hverdagen.

Utsatt releasekonsert

Slippekonserten i Jakobkirken var planlagt torsdag 12. mars, den dagen hele Norge stengte ned som følge av koronautbruddet. Nå er konserten utsatt på ubestemt tid.

– Onsdag kveld hadde jeg ikke så lyst lenger, selv om alt utstyret var rigget. Vi skjønte jo hvor ille det sto til. Jeg er glad for at det ble sånn, tross alt. Det var kjipt, men nødvendig.

I mellomtiden er planen å skrive videre på en mulig andreplate.

– Plutselig har man jo masse tid til sånt. Jeg tror mange artister synes det er litt vanskelig å vite hva man skal henge fingrene i om dagen. Alle konserter er jo avlyst.

SE MER: Alle bidragene til Vårt Lands salmedugnad finnes her