– Denne salmen vokste jeg opp med, og den ga meg alltid en ro. Det opplever jeg at den fremdeles gjør, selv om jeg er voksen, sier Maria Solheim.

Denne helgen avslutter hun salmedugnaden med klassikeren «Ingen er så trygg i fare».

– Jeg synes den balanserer så fint mellom den enkle troen på en god Gud, og verdens realiteter. Jeg liker kanskje spesielt godt setningen «Hva han tar og hva han giver - samme Fader han forbliver», fortsetter hun.

Videoen er spilt inn hjemme i Svelvik. Med seg på elgitar har hun ektemannen Mikael Wildén.

Nært forhold til Sandell

«Ingen er så trygg i fare» er skrevet av den svenske forfatteren Lina Sandell. Solheim fordypet seg i Sandells liv og salmer da hun for noen år tilbake turnerte med konsertforestillingen «Blott en dag», sammen med skuespiller Kristine Henriksen.

– Det er en sterk historie om sykdom, tap, dyp gudstro og et kall til å skrive. Gjennom dette prosjektet har jeg fått et nært forhold til salmene hennes, forteller Solheim.

Lengsel etter håp

– Hva tror du salmetradisjonen generelt kan bety i tider som den vi er inne i nå, med koronakrisen?

– Jeg tror kanskje det er et ­ekstra behov for sakral musikk nå. For mange representerer salmer noe som er trygt, og salmene har en egen evne til å sette ord på et håp som mange lengter etter. At noen passer på oss, at noen ser og hører­ oss når vi sitter alene i hvert vårt hus.

Nysluppet låt

Maria Solheim har denne helgen sluppet en ny singel. «May you have» eller «Midt i alt» er et samarbeid med et nederlandsk band som heter Trinity, og gis ut på både norsk og engelsk.

– Sangen er basert på gamle keltiske bønner. Jeg håper mange vil finne glede og håp i den, sier hun.

SE MER: Alle bidragene i Vårt Lands salmedugnad finnes her

MIN TRO: Fra barnsbein av hadde Maria Solheim følt at musikken var et slags kall