Kultur

– Mange barn elsker rock og blues

Trass spiller blues, rock og jazz så ungene hviner og foreldrene holder seg for ørene.

– Liker dere blues, roper ­Espen Tormodsgard Henriksen fra utescenen på Notodden Bluesfestival.

– Jaaaa, svarer barna.

– Da tror jeg dere vil like søstera til bluesen også, og hun ­heter Jazz, sier bassisten i Trass. Og den atskillig roligere jazzlåten med refrenget «jeg liker jazz, jeg liker jazz, særlig når jeg er på dass» ender snart opp i en frydefull allsang.

– Mange barn elsker rock og blues, men også jazz, bare de får servert det på en måte de skjønner, sier den 40-årige bassisten. Når han ikke spiller blues og rock for barn, jobber han med dem i Brottet barnehage i Drammen.

LES MER: Kristen barnestjerne ble ekstremrocker

Ballet på seg

Da de tre bandmedlemmene startet Trass, hadde de spilt sammen i andre band som var mest beregnet på et voksent publikum.

– I barnehagejobbene våre hadde vi jo merket at barna digget rytmisk musikk, så hvorfor ikke starte et band bare for dem? Da vi hadde øvd inn noen gamle, kjente barnesanger i nye versjoner, spredte ryktet seg fort.

Andre barnehager ringte og ville ha dem til å spille for seg, det samme gjorde barnefestivaler.

– Det ballet på seg. Snart begynte vi å skrive egne sanger også. Praten med ungene mellom sangene, hadde vi erfaring med fra før, sier trommeslageren Eskil Aasland, som jobber i Ormåsen barnehage i Vestfossen.

Under konserten kaster de karameller og tyggis ut til ungene. Bugg-tyggis, som leder fram til at de spiller en boogie woogie-låt. Gitarist Mads Nedberg (33), som til daglig er å finne i Dampsentralen barnehage i Drammen, sier Trass skal være litt trassig, mest morsomme, og ikke så veldig «riktig» pedagogisk.

– Musikk i barnas verden, legger han til.

Elvis

Gabriel Zimmermann er med mamma Maria Zimmermann på Notodden bluesfestival. Treåringen synes Trass er «veldig kule». Det gjør også moren.

– Gabriel er veldig opptatt av musikk, så dette var midt i blinken for ham. Supert at bluesfestivalen tenker på de små også. Spør forresten ­Gabriel hvem som er favorittartisten hans.

– Elvis, roper Gabriel.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur