– Jeg har masse gode minner om denne salmen fra oppveksten. Da jeg hørte den igjen for en liten tid tilbake, ble jeg ble overrasket over hva den gjorde med meg. Man skjønner at man synger om noe som er stort og mektig, sier Lewi Bergrud.

Artisten og låtskriveren leverer en personlig fremføring av «Deg være ære» fra stua hjemme i Porsgrunn. En «late night»-versjon, mens ungene sover i naborommet.

LES MER: «Deg være ære» – en påskesuksess fra Genève

Ikke glemme

«Den være ære» er skrevet av sveitseren Edmond Louis Budry i 1885, og oversatt til norsk av Arne Fjelberg i 1947. Bergrud synes salmen virkelig kommer til sin rett nå, i den spesielle påsken vi er inne i.

– Folk virker mer åpne. Jeg håper at koronakrisen på lengre sikt kan føre til forandring, at vi ikke glemmer hva dette gjør med oss.

Bergrud har tidligere opptrådt mest i kristen sammenheng. Nå spiller han like mye på vanlige kulturhus og musikklubber.

– De tre ordene håp, trøst og tro har jeg tatt med meg videre i alt jeg gjør. For meg er det viktig å formidle de store tankene, men med lave skuldre.

SE MER: Alle bidragene i Vårt Lands salmedugnad finnes her

Virtuell konsert-påske

Påsken blir langt mer travel enn Bergrud hadde sett for seg. Koronakrisen førte til kansellerte konserter og åpen kalender. Ikke lenge etterpå begynte telefonen likevel å ringe. Siden har det blitt flere virtuelle konserter og såkalte drive-in-konserter der publikum kan holde forsvarlig avstand.

– Det var som om det brått skjedde noe nytt og kreativt, sier Bergrud.

I går holdt han og bandet hans drive in-konsert på Raufoss.