Kunst

Fra i dag er det barnas bibelkunst som vil pryde baksida av Vårt Land

Kanskje vil mange barn bære med seg minnene om dette som en spesiell tid. Det trenger ikke å være kjedelig, i alle fall ikke hele tida.

• LES MER: Vårt Land inviterer barn til å sende inn egne bibeltegninger

Da jeg var liten hadde farmoren min en hytte på fjellet, og dit tok ofte foreldrene meg og søsknene mine med da vi hadde fri fra skolen. På hytta var det verken strøm eller vann. Ingen iPad. Men det var fint å være der likevel. Faktisk følte jeg ofte at det var fantastisk. Jeg kan ikke huske at vi kjeda oss. En ting vi gjorde veldig mye, sikkert hver dag, var å tegne. Og hvis det var søndag, tegnet alltid både faren vår (som var veldig flink til å tegne), og vi som var barn, den fortellingen fra Bibelen som ble lest i kirka den dagen, selv om vi ikke kom oss til noen gudstjeneste.

Noen ganger kan jeg fortsatt, når jeg hører igjen de samme fortellingene, se for meg disse tegningene, som vi hang over senga med tegnestifter i tømmerveggen. En morgen i en knitrende dundyne, mens det begynte å lukte egg, bacon og kaffe fra kjøkkenet, stirret jeg på en tegning av Rut med kornaks i armene, og levde meg inn i hennes liv.

En spesiell tid

Det er ikke meningen å være så innmari positiv i denne situasjonen. men at barnehagene og skol­ene er stengt nå, kan jo få nye ting til å skje. Kanskje vil mange barn bære med seg minnene om dette som en spesiell tid. Det trenger ikke å være kjedelig, i alle fall ikke hele tida.

I høst annonserte vi at den faste baksidespalten Bibelkunst skulle få en vri, og inviterte barn fra 0 til 12 år landet over til å sende inn sin bibelkunst. Og nå har vi nok til å sette i gang. Vi starter derfor i dag med å publisere ett barne­bibelkunstverk hver dag, og oppfordrer barn til å fortsette å sende oss tegninger og malerier – eller kunst av andre, spennende former for den del, så sant det kan la seg avbilde og knyttes til det vi i den «voksne» bibelkunst-spalten pleier å kalle «de bibelske fortellingene eller tradisjonen rundt dem».

Se på nytt

Mange av bibelfortellingene er fargerike og rare, og fulle av ting: brød, dyr, skyer, sverd, regnbuer, og alt mulig annet. Noen voksne ­hører disse fortellingene så mange ganger at de slutter å følge med når de blir fortalt. Men hvis de får se ett bilde ­laget av noen som har lagt merke til helt andre ting enn dem selv, så kanskje de begynner å høre etter på nytt? Det vi allikevel håper aller mest, er at dere som vil lage Barnebibelkunst-bidrag har glede av å tegne bibelhistorier. Følg med for utdypende ­regler, og etter hvert publisering av bilder, på vl.no/bibelkunst. Og sjekk baksiden av papiravisa hver dag!

Tid for å tegne!

---

Barnas

  • Vårt Land ønsker tegninger og malerier med bibelske motiver av barn fra 0 til 12 år til publisering i avisa.
  • Navn, alder og bosted må legges ved.
  • Skriv hvilken fortelling eller hendelse fra Bibelen du har tegnet.
  • Utvalgte tegninger plukkes ut av redaksjonen og publiseres på Vårt Lands bakside og på nett, så lenge redaksjonen finner det hensiktsmessig.
  • Tre utvalgte vinnere får til slutt en symbolsk premie og intervju i avisa.
  • Sendes til bibelkunst@vl.no – eller til Vårt Land, Pb. 1180, 0107 Oslo. (Merk «Bibelkunst».)

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kunst