Kunst

Egyptiske kunstskatter gjenfunnet

Mange av kunstskattene som er blitt borte under plyndringen den siste tiden, er nå kommet til rette.

Flere av Egypts museer og arkeologiske skatter er blitt plyndret og ødelagt de siste ukene. Nå er hæren på plass for å beskytte områdene og mange av de stjålne objektene er kommet tilbake.

Minister. Dr. Zahi Hawass ble nylig utnevnt til Minister for antikviteter. Det nye departementet skal ha til oppgave å forvalte og beskytte Egypts kunstskatter, monumenter og museer.

Den nyutnevnte ministeren opplyste følgene på sin nettside i dag: – Jeg vil fortelle hele verden den gode nyheten; 288 objekter som ble stjålet fra museums-magasinene i Qantara i Sinai er returnert. Dette utgjør en stor del av det som er blitt fjernet de siste ukene.

Tutankamon. I alt 7 gjenstander er nå savnet fra Det egyptiske museet i Kairo. Blant objektene er en statue av kong Tutankamon, statuer av kong Akhenaton og dronning Nefertiti. Flere objekter i Tutankamon-samlingen er skadet, men kan restaureres.

Hæren beskytter nå alle de viktige kunstskattene rundt omkring i landet; Det Egyptiske museet i Kairo og de viktigste stedene i Alexandria, Luxor, Aswan og området rundt pyramidene i Giza. I alt 24 museer i Egypt er sikret, inkludert Det koptiske og Det islamske museet i Kairo.

Dr. Hawass sier han er glad for å se hvordan det egyptiske folk slår ring rundt kunstskattene i landet. – Monumentene er sikret både av hæren og folket. Egypt har 5000 år med sivilisasjon og vi elsker kulturarven vår. Jeg ber alle egyptere om å verne om disse skattene og hindre ødeleggelsen av vår historie. Det er det viktigste vi eier, sier han på sin egen nettside.

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kunst