Kunst

Bleken frastjålet malerier for to millioner kroner

Tyver brøt seg inn i leiligheten til kunstmaler.

Tyver har skåret ut og tatt med seg ni bilder, verdt totalt rundt to millioner kroner, fra maleren Håkon Blekens lager i Trondheim.
Tyvene har blant annet stjålet et portrett av musikeren Arne Nordheim, et selvportrett og et bilde malt av Arthur Alstad. Alstad-maleriet er det mest verdifulle, prissatt til rundt 250.000 kroner, skriver Adressa.no.
Håkon Bleken sier til NTB han ble forskrekket da han onsdag ettermiddag oppdaget at ni av om lag 20 malerier han oppbevarte i sin tidligere bolig i Trondheim, var stjålet. Men han tror det vil bli vanskelig å omsette dem på det svarte markedet.
– Sju av dem har blitt skåret slurvete ut av ramma, så de er temmelig ødelagte. Selvportrettet og Nordheim-portrettet er også veldig lett gjenkjennelige, så jeg tviler på at de får solgt dem, sier Bleken.

LES MER: Glassbilder fra Bleken i kirke

Alarmen ikke i drift. Han tror ikke det er profesjonelle kunsttyver som har vært på ferde.
De stjålne oljemaleriene, som til sammen er verdt rundt to millioner kroner, består også av en rekke figurkomposisjoner. De er opp mot to meter i størrelse og er produsert de siste fire årene.
Tyvene har trolig brutt opp en dør. Ifølge Bleken ble alarmen på huset koblet fra for en tid siden, men han forsikrer at han nå skal sikre lageret bedre.
– Spesielt Alstad-maleriet er et nydelig bilde, så dette er veldig synd. Jeg håper at politiet klarer å finne dem igjen, sier Bleken til NTB.

Varsler hele landet. Politiet mottok melding om tyveriet ved 13-tida onsdag. Krimteknikerne har vært på befaring i Blekens hus, og de har innhentet forklaring fra maleren.
Foreløpig vil operasjonsleder Rune Brandmo i Sør-Trøndelag politidistrikt ikke spekulere på om det er profesjonelle eller amatører som står bak.
– Jeg kan ikke huske noen tidligere sak av denne typen i Trondheim. Vi har i dag varslet alle landets politidistrikter om tyveriet. Det er også vanlig at etterforskerne i slike saker varsler kunsthandlere rundt om i landet, så jeg regner med det blir gjort torsdag, sier Brandmo til NTB.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kunst