Musikk

Kristen barneartist satser på voksen pop

I ti år har hun vært kristen barneartist sammen med søsteren Emeline. 
Nå har Sunniva Gulbrandsen fått en pang-start på voksenpop-karrieren sin.

Debutsingelen «Peace Of Me» hadde nylig radiopremiere på P3, og Norsk på Spotify likte ­låten så godt at de straks la den på Ukens Playlist. Videoen har passert 13.000 visninger på ­Facebook.

– Hvordan er det å gå fra kristen barneartist til full satsing som pop-artist?

– Veldig utfordrende, og litt skremmende. Spranget fra å gjøre­ alt sammen med storesøsteren min, under mammas og pappas trygge overoppsyn, til å fronte en pop-satsing på egenhånd, er stort. Selv om jeg satser, og responsen på den første singelen er god, tar jeg ting litt som det kommer, sier 17-åringen fra Grimstad.

LES OGSÅ: Sophie Krüger (17) har gitt ut hip hop-låt om sex, fyll og festkultur

Større publikum

Hun sier pop-satsingen skjedde litt tilfeldig. Siden moren hennes er kusinen til artisten, manageren og plateselskapssjefen Jan-Erik Mæland (med artistnavnet Gino Bless), som står bak utgivelsen av «Peace Of Me», startet det hele med at foreldrene ga henne i konfirmasjonsgave å få spille inn sin egen låt.

– Siden Gino Bless likte låten jeg spilte inn, inviterte han meg til å bli med på det musikalske prosjektet «Snakk om mobbing» i samarbeid med Blå Kors. Der­etter ble jeg spurt om jeg ville spille inn «Peace Of Me», som jeg sa ja til. Men på betingelse av at jeg fikk gjøre noen små forandringer på den. Det var viktig at det var min sang, og at jeg kunne stå for den hundre prosent.

– Er det et bevisst valg at det ikke er en tydelig kristen tekst, slik det som oftest har vært på barneinnspillingene dine?

– Ja, jeg håper jeg kan nå et større publikum enn før. Også utenfor kristne miljøer. For meg er det viktig at teksten er positiv, og at den bærer et tydelig preg av min relasjon til Gud. At 
teksten også kan oppfattes som mitt forhold til et annet menneske, kanskje en kjæreste for den saks skyld, er OK. Jeg er uansett fremdeles stolt av å være en kristen.

LES OGSÅ: – Jeg har aldri drømt om å bli popstjerne, sier Aurora

Bena på bakken

Grimstad-jenta syntes det var gøy at klasse-
venninnene likte låten hennes. Hun tror også de opplevde at hun ikke hadde tatt av det ­aller minste.

– Det ser jeg ingen grunn til at jeg skal gjøre. Jeg er nok en type som har bena godt plantet på bakken. Dessuten har jeg jo vært med på gamet i ti år sammen med Emeline, selv om det har vært på en litt annen­ måte.

– Hva er neste skritt i pop-satsningen?

– Jeg skal synge på et arrangement som heter Pink Party i Kristiansand for 17.000 mennesker. Det gleder jeg meg veldig til. Jeg kommer også til å prøve å skrive noen egne låter. Jeg er opptatt av å utfordre meg selv som artist fremover.

– Blir det fra nå av slutt på samarbeidet med storesøsteren­ din?

– Det tror jeg. Men jeg vil fortsette å synge i Arendal misjonskirke, hvor familien min går. Selv om jeg er veldig glad i pop­musikk, er jeg fremdeles også glad i lovsangsmusikk.

SLIK STARTET DET: Emeline (9) og Sunniva (7) går Lisa Børud i næringen.

Vil bli lovsangsleder

Sunniva Gulbrandsen er sikker på at søsteren Emeline ikke ble det minste sjalu da lillesøsteren fikk muligheten til en pop-karriere.

– I motsetning til meg har ikke Emeline lyst på noen pop-karriere. Det har hun vært veldig ­tydelig på. Hun vil i stedet fortsette med lovsang, og ønsker å bli lovsangleder. Helt topp, dét.

LES OGSÅ: Unge talenter fornyer trønderrocken

Mer nysgjerrig

Emeline Gulbrandsen bekrefter at hun unner lillesøsteren denne muligheten av hele sitt hjerte.

– Vi har jo jobbet sammen med musikk fra vi var små, og egentlig har jeg sett litt frem til at vi kan gjøre ting hver for oss. At Sunniva satser på pop, også fordi hun ønsker å nå flere med troen sin, er flott. Jeg heier på henne. Det vet jeg også hun gjør når det gjelder min satsing på lovsang. Egentlig tror jeg det var best at det var hun, og ikke jeg, som valgte det hun gjorde. Sunniva er utrolig nøktern, og i stand til å takle press. Som type er jeg litt mer nysgjerrig av 
meg.

Les mer om mer disse temaene:

Olav Solvang

Olav Solvang

Olav Solvang var kulturjournalist i Vårt Land i en årrekke, med særlig interesse for musikk. I 2019 utga han boka «Rytmer rett i hjertet - en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge». Han anmelder populærmusikk for Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Musikk