Musikk

Kjærlighet til blues og hverandre

Svein Håtveit (77) og Randi Eriksen (72) har aldri skulket en bluesfestival. Kjærligheten til musikken og hverandre holder dem unge.

Bilde 1 av 2

Ekteparet fra Notodden, som til sammen har seks oldebarn, benytter en engelsk motorsykkel med sidevogn for å forflytte seg fra den ene konsertarenaen til den andre under Notodden Bluesfestival. Det er full guffe, fra tidlig til sent.

– Det er moro at det samles så utrolig mange flinke artister her. Men det er like viktig at byen vår så til de grader våkner til live. Ellers er det nesten ikke et menneske å se i sentrum, men nå kryr det av folk. Ingen tvil om at festivalen har betydd mye for Notodden, sier Svein Håtveit.

LES OGSÅ: «Little Steven» mener et egoistisk behov for penger har erstattet kunsten

Verdensstjerner

Sammen med kona har han deltatt på hver eneste bluesfestival siden starten i 1988.

– Vi har truffet utrolig mange hyggelige mennesker. De første årene kunne vi også sitte i ­timevis på klubben Heavy Horse å prate med verdenskjente artister om alt mulig.

Svein Håtveit har bodd på Notodden siden 1941. Han tok motorsykkellappen i 1958. Han har holdt seg til engelske sykler. Kona, som han giftet seg med for 23 år siden, ser ut til å trives i sidevogna.

– Jeg har MC-lappen selv også, altså, legger Randi Eriksen til.

Når hun ikke kjører sykkel, eller er passasjer, spiller hun en del gitar.

– Musikk holder meg ung. Både den jeg selv spiller, og den jeg hører under bluesfestivalen.

LES OGSÅ: «Rocken er i ferd med å forsvinne fordi så få unge har behov for å gjøre opprør»

Ristet sammen

Blues-­pianist og vokalist, Reidar Larsen (61), er blitt kalt Norges­ ukronede­ blueskonge. Etter en karriere med rockebandet­ Stavangerensemblet, har det vært blues for alle pengene. Stavanger­mannen har i en ­årrekke vært fast inventar på Notodden Bluesfestival.

– Festivalen har vært et blues­lokomotiv her i Norge. Den har banet veien for slike som meg. Minst like viktig som det musikalske, er måten festivalen legger opp til at artister fra hele verden kan knytte vennskapsbånd.

Larsen har særlig gode minner fra tiden da alle artistene ble innkvartert på hotellet på Bolkesjø.

– Vi ble ristet skikkelig godt sammen. Fremdeles er kontakten veldig god.

Les mer om mer disse temaene:

Olav Solvang

Olav Solvang

Olav Solvang var kulturjournalist i Vårt Land i en årrekke, med særlig interesse for musikk. I 2019 utga han boka «Rytmer rett i hjertet - en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge». Han anmelder populærmusikk for Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Musikk