Kultur

Kirkeklokker og nysnø

Du er frilansjournalist i kjente aviser og blader, men gir nå ut en egen julesingel. Blir det mer musikk enn journalistikk fremover, Kristine Hovda?

– Vi får se. Men jeg har alltid vært veldig glad i musikk, det er mitt hjertespråk. Mens journalistikk er en måte å fortelle­ andres historier på, handler­ 
musikken om mine historier.­ Det siste gjør det lettere å komme­ i kontakt med mine egne følelser, som jeg også har nytte av som journalist.

LES OGSÅ: Dette er årets juleplater

Var blakk, lagde julesang som gave

Du har samarbeidet med Bror Forsgren om julesingelen «Snow Will Fall». Hvordan ble den til?

– Først prøvde jeg å lage låten ved å klimpre litt på gitaren jeg hadde fått av ­faren min. Men det var først en morgen jeg våknet til kirke­klokkelyden på vekker­klokka mi, at ideen til ­låten kom. Den morgenen hadde det også nettopp begynt å snø, som også ble en inspirasjon. I fjor på disse tider var jeg nokså blakk, og tenkte at en selvskrevet julesang også kunne være en fin julegave til familien.

– Hvorfor bruker du artist­navnet Some Feather?

– Jeg synes det er greit å skille­ journalisten fra artisten. En 
annen årsak er at mors etternavn er Fjærli, og at jeg forbinder fjær med både noe som er skjørt og forsiktig, men samtidig gjør at man kan fly. Slik ønsker jeg musikken min skal være. Jeg kan også kjenne meg igjen i det.

Mer opptatt av påsken enn julen

– Kan du si litt mer om hva du kjenner deg igjen i?

– Det handler ikke om å være «skjør kvinne», men tørre å være redd, og våge å gjøre ting man er redd for.

Singelen er inspirert av kirke­klokker og julen. Er julebudskapet også en del av deg?

– Jeg er et undrende menneske som har stadig færre tydelige svar, men jeg er også et menneske med åndelige behov. Når det gjelder forholdet til Jesus, så er jeg mer opptatt av påsken enn av julen, siden jeg opp­lever påskebudskapet mer ­fascinerende. Uansett er jeg imponert over Josefs villighet til å stå med Maria i en ganske håpløs situasjon.

Følg oss på Facebook og Twitter!

God anmeldelse

– Hva ber du om tilgivelse for?

– Når jeg ikke har lyttet skikkelig, og kommer med bastante svar som jeg egentlig ikke kan stå inne for.

– Hva har overrasket deg mest den siste uken?

– Jeg ble i hvert fall veldig glad over at Stavanger Aftenblad ga singelen min en fin anmeldelse og utropte den til ukens singel.

Les mer om mer disse temaene:

Olav Solvang

Olav Solvang

Olav Solvang var kulturjournalist i Vårt Land i en årrekke, med særlig interesse for musikk. I 2019 utga han boka «Rytmer rett i hjertet - en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge». Han anmelder populærmusikk for Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur