Musikk

Kanye Wests søndagsgudstjenester blir film

Den amerikanske superstjernen er snart aktuell med dokumentarfilm og album uten banning.

Årets første søndag holdt Kanye West søndagsgudstjeneste, en livsbejaende begivenhet som spredte seg via en Instagram-snutt, og som siden har blitt et tilbakevendende arrangement fra Wests side. Den amerikanske rapperen har holdt søndagsgudstjenester både ute i det fri og på egen eiendom, og under årets utgave av Coachella, en av verdens største musikkfestivaler – som i år sammenfalt med påsken – holdt West en såkalt Sunday Service også der.

Og nå kommer altså filmen. Jesus Is King er navnet på dokumentaren som 25. oktober er klar for verden. Filmen ble innspilt i Arizona i sommer, og skal være en ren konsertfilm fra en av rapperens gudstjenester.

LES OGSÅ: – Musikken til Kanye er gjenkjennelig og aktuell for mange

Utsatte utsettelser

Med tanke på Kanye Wests tilbøyelighet til å endre på allerede satte datoer, kan kalenderoppføringen likevel være lur å gjøre med utviskbar penn.

Jesus Is King er også navnet på Wests neste plateutgivelse, et album hvis lanseringsdato har blitt kontinuerlig forskjøvet i over et år. Det høyst påventede albumet skulle opprinnelig hete Yandhi og gis ut 29. september 2018, bare måneder etter at West i løpet av en uke i juni ga ut soloalbumet Ye og Kid Cudi-samarbeidet Kids See Ghosts. Men Yandhi lot vente på seg.

Det var Kim Kardashian, forretningskvinne, modell og Wests kone, som, via en hyppig retvitret tweet, informerte omverdenen om at ektemannens plate i stedet skulle hete Jesus Is King. Sammen med et bilde av en sporliste, som inkluderte titler som Selah, God Is og Sweet Jesus, ble datoen satt til 27. september. Platen har ennå ikke kommet.

Den siste helgen av september ble det i stedet holdt lyttearrangementer i tre amerikanske byer, der de inviterte gjestene fikk se den kommende filmen og høre albumet med samme navn. Ifølge New York Times er Wests niende album en sterkt gospelinspirert utgivelse sentrert rundt frelse, og med sangtekster frie for banning.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Musikk