Kultur

Jesus-statuen er fjernet

Men det er ikke det siste folk har sett til den, lover eierne.

Bilde 1 av 4

– Det er sikkert at statuen dukker opp igjen, men foreløpig vil jeg ikke gå ut med hva den skal brukes til, sier Knut Abotnes til Vårt Land.

Han er daglig leder i firmaet Asker Event, som eier statuen. Figuren, som er en mindre kopi av den berømte statuen i Rio de Janeiro, ble plassert på Kadettangen i Bærum i forbindelse med karnevalet som samme firma arrangerte i Sandvika 13. juni. Fredag ble den hentet av en lastebil.

– Statuen er nå satt til lagring, men den kommer til å dukke opp igjen neste år. Det burde ikke overraske noen om den blir brukt i forbindelse med OL i Rio de Janeiro, sier Abotnes.

LES MER: Skandalerocker korsfestes i britisk kirke

Interesse fra Sørlandet

Opprinnelig planla firmaet å plassere statuen på den lille holmen Danmark utenfor Sandvika, men de ombestemte seg etter at de fikk andre planer med den. Da var det lettere at den sto fastlandet på Kadettangen.

– Kan det være at statuen dukker opp andre steder enn i Asker og Bærum?

– Det er mest sannsynlig at den blir å se flere steder, sier Abotnes, som forteller at det har kommet flere henvendelser fra folk som har ønsket å sikre seg den seks meter høye statuen.

– Det har vært interesse for å kjøpe den fra privatpersoner både i Kristiansand og Kvinesdal. Vi har vært i dialog med aktører der nede, men det ønsker jeg ikke si noe mer om nå.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Positiv respons

Statuen ble laget av Otto Robsahm, kjent fra TV-serien Sinnasnekker'n. Prost i Bærum, Gunnar Næsheim, var positiv til statuen da den ble plassert på Kadettangen.

– Det er helt fint at man ­kobler positiv livsutfoldelse til et Kristus­-symbol. Så lenge det ikke harseleres over religionen, synes jeg dette er helt fint. Dette bryter ikke med det hellige, sa Næsheim til Vårt Land 11. juni.

– Hva slags respons har dere fått på statuen den siste måneden, Knut Abotnes?

– Den har vært veldig delt, men generelt positiv. Etter at prosten uttalte seg, har vi fått flere gode tilbakemeldinger enn vi hadde regnet med.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur