Kultur

Herborg Kråkeviks Juleroser rives bort

Herborg Kråkeviks julehefte – Juleroser ble trykket i 40 000 eksemplarer. Nå er hyllene tomme mange steder i landet, bekrefter forlaget.

Juleroser er et julehefte som skiller seg ut fra Pondus og Stomperud, som vanligvis er på salgstoppen. Herborg Kråkevik er redaktør for Juleroser der norske forfattere og kunstnere har bidratt. Utgivelsen er et samarbeid mellom Samlaget og Egmont Forlag.

LES OGSÅ: Bladde i julehefta med andakt og nyvaska hender

Blåser liv

Heftet er basert på Julerosa, som kom ut fra 1881 til 1944.

– Jeg vil blåse liv i en gammel tradisjon, med et forseggjort hefte med fine kunsttrykk og bidrag fra våre fremste forfattere som Jon Fosse, Karl Ove Knausgård og Agnes Ravatn sa Herborg Kråkevik til Vårt Land forrige uke.

Haakon W. Isachsen er redaktør for juleheftene i Egmont Forlag.

– Vi var litt usikre på responsen, og tenkte at vi tok i litt når vi trykket Juleroser i 40 000 eksemplarer. Nå får jeg telefoner fra hele landet med etterbestillinger vi ikke kan innfri. Vi burde nok heller trykket 60 000 for å tilfredsstille markedet, sier Isachsen.

LES OGSÅ: I sine stormaktsdager var juleheftene en langstrakt, godviljens hånd inn i de tusen julehjem

Skiller seg ut

Han forklarer suksessen med et forseggjort kvalitetsprodukt som skiller seg ut fra de tradisjonelle tegneseriejuleheftene.

– Dette er jo en tradisjon som er mye eldre enn Stomperud og Pondus. Herborg Kråkevik har gjort et veldig flott utvalg av litterære bidrag, og flotte kunsttrykk. Dette heftet er annerledes, det har litt med nostalgi å gjøre, men først og fremst er det et vakkert og seriøst kvalitetsprodukt som det er veldig hyggelig å se faller i smak, sier Isachsen.

Han forteller at Herborg Kråkevik er godt i gang med neste års utgave av Juleroser.

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur