Kultur

Gospel-dugnad i Jakob-kirken for barn rammet av krig

I fjor sommer fikk Ingrid Margrethe Folkvord det for seg at hun måtte hjelpe barna som var rammet av krigen i Syria.

Initiativtakeren la bevisst arrangementet til Valentinesdagen.

– Dette blir en kveld i kjærlighetens navn, sier Ingrid Margrethe Folkvord.

Håp og trøst.

Etter at hun fikk ideen i fjor, har hun ikke klart å legge den fra seg.

– Jeg bestemte meg for å bruke det nettverket jeg kjenner til fra musikkbransjen og lage gospelkonsert. En konsert med en litt alvorlig undertone på grunn av det saken gjelder, men også en konsert som kunne formidle håp og trøst. For å få det til – uten å ha en krone i budsjett – har jeg vært helt avhengig av å finne samarbeids partnere som brenner like mye for dette som meg.

LES MER: Noen syrere vender hjem til dette

Betaler ikke en krone.

I gospelkoret som stiller, finner vi aktive og tidligere sangere fra blant annet Oslo Gospel Choir, Reflex, Safari og Mosaic, et band bestående av Eirik Berge (piano), Frode Østang Mangen (orgel), Bjørn Sæther (trommer), Bernt Rune Stray (gitar) og Lars Christian Folkvord (bass), fem strykere, og tekstoppleserne Ingunn Thon, Amund Karlsen, Christian Wiik Gjerde og Marianne Sævig. Gjestesolist er sangeren og skuespilleren Reidun Sæther, kjent som blant annet Stjernekampfinalist i 2014.

– Det har ikke vært måte på hvor mange som har villet stille opp gratis. Vi betaler ikke en krone i leie for verken stedet eller til de som rigger og ordner alt det praktiske. Hver krone går direkte til Redd Barna, som jobber med å hjelpe syr sier Ingrid Margrethe Folkvord.

LES MER: Seks kvinner dør av illegale aborter hver time

Les mer om mer disse temaene:

Olav Solvang

Olav Solvang

Olav Solvang var kulturjournalist i Vårt Land i en årrekke, med særlig interesse for musikk. I 2019 utga han boka «Rytmer rett i hjertet - en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge». Han anmelder populærmusikk for Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur