Kultur

Gabrielle støtter voldtatte kvinner

Gabrielle har nylig besøkt Øst-Kongo, og vil danne en armé bak de som bekjemper overgrep mot kvinner i landet.

Torsdag stiller artisten som i fjor fikk stående applaus da hun opptrådte under Nobelkonserten, opp i domkirken i Oslo sammen med Sigvart Dagsland, Ingrid Olava, Tord Gustavsen og Oslo kammerkor.

Det er Kirkens Nødhjelp som inviterer til julekonsert, som handler om å bry seg. Tidligere har artisten fra Frekhaug, besøkt flyktninger fra Syria i Libanon.

LES MER: 35 norske artister lager artistdugnad for Syria

Trenger støtte

– I Øst- Kongo brukes brutale voldtekter taktisk i konflikten om makt og ressurser. Jeg har møtt kvinnene som står i front i kampen for at overgrep mot kvinner skal stoppes. Og vi må danne en armè bak dem. De trenger vår støtte, sier Gabrielle som besøkte Øst- Kongo i høst.

– Julen handler om det lille barnet som ble født i en stall for 2000 år siden. Den handler også om å bry seg om menneskene rundt oss: Familie, venner, naboen – ja, og mennesker som vi ikke kjenner men som trenger oss, sier generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp.

LES MER: Gabrielle takker Gud for livet

Tillit

Artistene som stiller opp vil by på kjente og kjære julesanger, og noen av sine beste låter fra eget repertoar.

– Det er fint å være med å bidra på denne måten til et arbeid og en organisasjon jeg har tillitt til, sier Sigvart Dagsland.

Tord Gustavsen har vært kapellmester på alle de tidligere konsertene Kirkens Nødhjelp har arrangert i Domkirken. Ingrid Olava var med også i fjor, og har siden da besøkt arbeidet Kirkens Nødhjelp har i klimasårbare områder i Kenya.

– Solidaritet og nestekjærlighet ligger i kjernen av julebudskapet, og i julen har vi all anledning til å stoppe opp og glede oss over at vi er sammen her på jorden og kan hjelpe hverandre, sier Ingrid Olava som fikk Spellemannprisen for albumet The Guest i 2010.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Olav Solvang

Olav Solvang

Olav Solvang var kulturjournalist i Vårt Land i en årrekke, med særlig interesse for musikk. I 2019 utga han boka «Rytmer rett i hjertet - en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge». Han anmelder populærmusikk for Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur