Nåværende direktør Steinar Bjerkestrand går av for aldersgrensen i høst. Da overtar Bjørgvin Thorsteinsson (50) som er utdannet kokk og har hotell- og lederutdanning. Styreleder Anne Kathrine Slungård sier det avgjørende for valget ble Thorsteinssons «erfaring med og gode resultater i å lede og utvikle sammensatte organisasjoner.»

– Han fremstår som en entusiastisk leder som setter retning og samler et lag. Hans evne til å bygge brede nettverk eksternt vil også være viktig for NDRs videre utvikling, heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Lærlingene som kan redde gamle kirker

Bjørgvin Thorsteinsson sier han er overveldet over tilliten.

– NDRs samfunnsoppdrag med den langsiktighet og mangfold det innebærer har vært avgjørende for min beslutning om å takke ja til stillingen. Jeg er opptatt av historie, håndverk og reiseliv, og ser frem til, sammen med de ansatte å videreutvikle NDR og bidra til et samlende og vellykket nasjonaljubileum i 2030, sier Thorsteinsson som er islending.

Styret sier de har søkt etter en «samfunnsengasjert, visjonær og samlende direktør som ønsker å bidra til å befeste og videreutvikle NDR, samt utvikle og styrke relasjonene til NDRs interessenter. NDRs rolle inn mot nasjonaljubileet i 2030 blir sentralt.»