Film

Norsk Jesus-film til Hollywood

Norsk ektepar skal lage det som kan bli den dyreste norske filmen noensinne.

Bilde 1 av 2

Det norske ekteparet Robert og Elisabeth Muren har i flere år jobbet med et filmprosjekt som de har gitt navnet «Yeshua».

Og nå kan det se ut som planen om filmen om Jesus, sett gjennom apostelen Peters øyne, virkelig skyter fart.

Ekteparet har nemlig kommet i kontakt med Hollywood-produsent Shannon McIntosh, som blant annet stod bak Quentin Tarantino-filmen Django Unchained, skriver Hamar Arbeiderblad.

Budsjett over 100 millioner

McIntosh var begeistret for ekteparets prosjekt.

– I utgangspunktet var hun ikke interessert i tematikken, men etter å ha lest manus ble hun overbevist. Selv om dette er en Jesus-film, så skal ikke det radikale i hans budskap drukne i religiøsitet. McIntosh leste manuset på to dager og ble overbevist. Denne filmen ville hun være produsent for, sier Elizabeth Muren til Hamar Arbeiderblad.

Rett før helgen satt Elizabeth seg på et fly til Hollywood for å møte to store distribusjonsfirmaer.

LES OGSÅ: Håper å nå millioner med Jesus-film

Tidenes dyreste

Elizabeth Muren sier at filmens budsjett i alle fall blir det dobbelte av de 60 millionene de har hatt i budsjett så langt.

– Det ser virkelig ut til å bli den dyreste norske filmen hittil, sier hun.

Ekteparet har også fått manuslesere fra gigantselskapet Universial i USA til å kvalitetssikre manuset.

– Tilbakemeldingen var positiv. De så for seg at dette kunne bli en krysning mellom Gladiator og Les Misérables, sier Muren.

«Trist og treig Jesus»

Vårt Land omtalte ekteparets filmplaner første gang sommeren 2009, og igjen i 2011.

– Handlingen foregår i år 64, i et Roma som brenner og hvor de kristne blir forfulgt. Disippelen Peter er blitt en gammel mann. Gjennom hans mareritt og minner får vi del i hans opplevelser, fortalte Muren den gang.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Muren fortalte at da hun var yngre og så filmer om Jesus, så synes hun ofte at karakteren var «trist og treig og så åndelig at han ikke kunne gå og snakke samtidig».

– Vi vil få fram at han var levende og energisk. Ofte drukner Jesu person og budskap i en masse religiøsitet. Men livet hans er spennende for folk flest, uansett ståsted og tro, fortalte Muren.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Film