Film

Håper å nå millioner med Jesus-film

Filmskaper Elizabeth Fumero Muren tar nettene til hjelp for å lage en Jesus-film som ikke viser en kjedelig, trist og treig hovedperson.

– Handlingen foregår i år 64, i et Roma som brenner og hvor de kristne blir forfulgt. Disippelen Peter er blitt en gammel mann. Gjennom hans mareritt og minner får vi del i hans opplevelser.

I snart fem år har hun og ektemannen Robert Muren jobbet for å få realisert musikalfilmen Yeshua. I perioder sitter firebarnsmoren oppe om natta for å skrive manus. Inne i hodet sitt befinner hun seg ofte et helt annet sted - nede i Romas katakomber.

– Jeg storgleder meg til vi begynner å filme. Antagelig blir det neste høst. I november reiser vi til USA, der vi får hjelp til finansiering og distribusjon.

Storfilm. Budsjettet er på rundt 100 millioner kroner. Det er omtrent som den planlagte Kon-Tiki-filmen og et stort beløp i norsk filmproduksjon. Erfarne filmfolk i Norge og USA er involvert. En av dem er Ian Jessel, den tidligere direktøren for Miramax International.

– Robert kom i kontakt med ham på en filmfestival i Berlin, men han var ikke spesielt begeistret for ideen.

Likevel var Jessel villig til å møte ekteparet i USA.

– Det var først da han så promoen, at han begynte å snakke i vi-form. Promoen er enkel, men den har en annerledes inngangsvinkel og musikken treffer.

Se promovideoen i toppen av saken.

Jesus drukner. Det er ikke begeistring for bibelske filmer som har fått Fumero Muren til å gå i gang med prosjektet.

– Da jeg var yngre og så filmer om Jesus, syntes jeg det var kjedelig. Karakteren var ofte trist og treig og så åndelig at han ikke kunne gå og snakke samtidig.

Derfor skal en ny fremstilling av den historiske personen komme på kinolerretet, muligens allerede i 2013.

– Vi vil få fram at han var levende og energisk. Ofte drukner Jesu person og budskap i en masse religiøsitet. Men livet hans er spennende for folk flest, uansett ståsted og tro.

Det er ikke første gang hun skriver musikk og manus. I nærmere ti år turnerte ekteparet Muren med den egenproduserte musikalen The Covenant i Europa og USA.

– Den ble sett av flere hundre tusen. Denne gangen vil vi lage noe fra Det nye testamentet. Med film er det utrolig hvor mange vi kan nå ut til.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Film