Kultur

En halv seier for sangen

Med snaue 1600 underskrifter møtte Sangtimens støttegruppe NRK-ledelsen og innkasserte det de opplever som en halv seier.

Åse Gunhild Woie Duesund, Gunnleik Seierstad og Hans Olav Tungesvik møtte fredag NRK-ledelsen og overleverte 1576 underskrifter fra folk som ber NRK ivareta den norske fellesarven av tekst og musikk og presentere den i et eget program.

– Vi som har underskrevet dette vil uttrykke vår uro for hvordan NRK i fremtiden vil oppfylle sin klare forpliktelse til å ta vare på og formidle vår rike, nasjonale sangskatt. I Sangtimen søndag morgen ble dette gjort på en forbilledlig og inspirerende måte, heter det i oppropet.

LES OGSÅ: NRK stanset kritikk

Mer sang

Radiosjef Marius Lillelien mottok protestene på Marienlyst fredag og kom med løfter.

– Vi ser nå på muligheten for å lage et nytt sangprogram. Kan vi lage et program som kan kombinere den allmenne og den åndelige sangtradisjonen, så er det et mål. Det er aktuelt med et nytt program fra neste år, sa radiosjefen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Hans Olav Tungesvik er glad for den gode tonen de har fått med NRK-ledelsen.

– Tanken om et nytt program opplever vi som veldig positiv. Nå vil det gå repriser på Sangtimen ut året hvilket kan bety at det i beste fall blir en kontinuitet. Dette ser vi på som i hvert fall en halv seier, sier den tidligere stortingsrepresentanten.

LES OGSÅ: Musikken taper i NRK

Ikke formkrav

Sangvennene mener Nils Abrahamsen skapte et folkelig programformat der tradisjonsstoffet ble presentert av en dedikert programleder og med medvirkning fra mange lyttere.

– Vi har sett at NRK mener å ha funnet andre måter å føre sangtradisjonen videre på i andre programformater. Men vi er ikke overbevist om dette blir en løsning, til beste for sangskatt og lyttere. Det blir ikke det samme å spre dette innholdet over mange forskjellige programflater, het det i oppropet.

Samtidig understreker de at de ikke nødvendigvis ønsker seg Sangtimen tilbake i sin tidligere form.

– Vi ber NRK om å gi oss et programformat som lar den norske fellesarven av tekst og musikk bli ivaretatt og presentert i et eget program for dette, til fast sendetid, og gjerne søndag morgen, sier de.

Gunstein Draugedalen, Gunnleik Seierstad, Åse Gunhild Woie Duesund, Hans Olav Tungesvik, Reidun Brusletten, Eyvind Skeie og Hanne Krogh har frontet aksjonen.

LES OGSÅ: Kommersielt knefall

Les mer om mer disse temaene:

Arne Guttormsen

Arne Guttormsen

Arne Guttormsen er kulturjournalist i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur