Kultur

Designheder til Vårt Land

Vårt Lands nye design er blitt lagt merke til. Society of News Design – Scandinavia (SNDS) gir avisens nye «bunad» hederlig omtale i årets kåring.

Juryen ser på omleggingen som omfattende.

– Det nye designet er stilfullt og elegant. Avisen har lagt bak seg sin rotete og ukontrollerte layout, med mange design-bommerter. Sidene er blitt rene, alle elementer har fått riktige proporsjoner, og arbeidet med sidene er finjustert og nøyaktig utført. Avisen fremstår som lett og hyggelig lesning, sier juryen i sin begrunnelse.

Produksjonssjef John Kristian Strand ledet arbeidet med redesignet av avisen, i nært samarbeid med designbyrået Redink og en intern ressursgruppe.

Presentasjon

– Jeg er glad for at juryen opplever avisen som renere i utformingen, og er stolt av avisen slik den framstår i dag. Desken fortjener ros for måten de har forvaltet det nye designet på. Presentasjonsjournalistene har utfordret designet, men også forholdt seg til rammene for designet; en miks som har skapt resultatet Vårt Land i dag, sier Strand.

Han mener Vårt Land alltid må strebe etter å utmerke seg på designfronten.

Friskere

– Vi har lange tradisjoner for å være innovative og kreative i vår utforming, og vi skal fortsatt være med og kjempe om designpriser i årene som kommer.

Strand beskriver det nye designet som friskere, mer «fargerikt» og bygd ut fra det våre lesere ønsker.

– Vi har en unik fonttype (Breve) i europeisk sammenheng, og det gjør at vi skiller oss ut i mengden, sier Strand.

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur