Kultur

Dana Wanounou (37) er ansatt fast i stillingen som debattleder i Vårt Land

Wanounou har vært i Vårt Land i 3 år, som reportasjeleder i avdelingen for politikk og utenriks. Siden september har hun vikariert i stillingen som debattleder, med svært god resultater. Nå får hun jobben fast.

– Jeg er svært fornøyd med at Dana har takket ja til stilling som debattleder. I tiden hun har vikariert i stillingen har hun løftet debatt-stoffet vårt og vi har fått en kraftig økning i nettrafikken. Debattstoffet er en svært viktig grunn til at Vårt Land nå har fått et skikkelig løft i nettrafikk i høst, sier politisk redaktør Berit Aalborg, som har redaktøransvar for meningsstoffet i Vårt Land.

Aalborg sier Wanounou hadde egenskapene Vårt Land ønsker i stillingen.

– Dana er en sterk og kreativ journalist med stor forståelse hvilke debatter som rører seg i vårt felt. Hun har kombinasjonen av god oversikt og evnene til å prioritere det viktige stoffet. Nå satser Vårt Land på dette stoffområdet, og skal i ukene som kommer også ansette en person i prosjektstilling i samme avdeling. Vi ser stort potensiale i debattstoffet vårt og ønsker å utvikle dette videre, sier Aalborg.

Solid erfaring fra debattfeltet

Wanounou, som har en solid erfaring fra debattfeltet, blant annet gjennom flere års engsjement i  Dagsnytt 18, gleder seg til å fortsette utviklingen av Vårt Lands debattstoff:

– Jeg gleder meg stort til å gå fast inn i jobben som debattleder. Det som er ekstra moro med å utvikle debattstoffet i Vårt Land, er at avisa ofte har eksklusiv tilgang på debattanter som har mye viktig og interessant å si om verdispørsmål. Min erfaring er at debatter som rører ved spørsmål om hvilket samfunn vi ønsker å være, engasjerer svært bredt, sier Dana Wanounou.

Hun har stor tro på at den gode utviklingen skal fortsette:

– Mitt mål er at Vårt Land skal være ledende i å sette dagsorden i verdispørsmål. I tillegg kommer jeg til å jobbe aktivt for å hente inn stemmer med personlige opplevelser knyttet til aktuelle debatter. Egne opplevelser menneskeliggjør samfunnsdebatten og skaper umiddelbar gjenkjennelse mellom leser og tekst. Det er viktig å kaste lys over de personlige historiene for å få bedre grep om prinsippene vi debatterer. Så skal selvfølgelig Vårt Land fortsette å være best på debatt om kirke, kristenliv og trosfeltet generelt, sier Wanounou.

Les mer om mer disse temaene:

Ingeborg Bergem

Ingeborg M. Bergem

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur