Kultur

'Bør leve som vi lærer'

Konstituert sjefredaktør i Vårt Land, Alf Gjøsund, mener avisens linje på lederplass bør følges opp. Men han advarer mot overforenklinger.

Konstituert sjefredaktør i Vårt Land, Alf Gjøsund, forteller at avisen tar til orde for klimavennlige løsninger på lederplass.

– Det forplikter oss til å leve som vi lærer. Samtidig vil jeg ikke overforenkle problematikken, også vi må finne løsninger innenfor de rammene vi har. Jeg merker meg at medarbeiderne våre blir stadig mer bevisste og tar med klimaperspektivet når vi diskuterer løsninger, sier han.

Norge annerledes

– Reisejournalistikk er ikke et prioritert felt for oss, men noen ganger må vi reise for å gjøre journalistikk. Vi har veldig mange miljøbevisste journalister som bruker tog når det er mulig. Mange ganger er det også mest praktisk, fordi man kan jobbe på toget. Samtidig har redaksjoner i Norge et litt annet utgangspunkt enn mange andre land, det er ikke alltid mulig å unngå utslipp. Da vi anskaffet ny bil i høst, gjorde vi en miljøvurdering, og valgte en hybrid med lave utslipp, sier Gjøsund.

LES MER: Klimaengasjement en del av troen

Reiseklubb

– Klubben Vårt Lands Venner har mange reisemål som setter klimaavtrykk, med lange flyreiser. Har avisen en bevissthet om hvilke reiser man inviterer leserne med på?

– Vi har en vedtatt policy på at vi alltid skal vurdere alternativer til fly på reisene, og lete etter kortreiste aktiviteter. Når vi bruker fly, skal vi alltid kjøpe klimakvoter, vi skal ha et bevisst forhold til klimaavtrykket når vi velger løsninger, sier Alf Gjøsund.

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur