Bøker

Vulkaner, jordskjelv og øgler på Gyldendal

Med vill natur skal forlaget lokke barn inn i bokens verden.

Vulkaner, jordskjelv, øgler og mye annet spennende er temaer på forlagets faktabokliste spesielt tilrettelagt for barn og unge i år.

Høyst aktuelt i en tid da klima, natur og miljø står på den globale dagsorden. Men det er bare for barna. Riktignok barn i alle aldre. For de eldre stiller forlaget store forventninger til krimutgivelsene i år.

Vårlisten omfatter bøker av Helene Uri, Kjetil Try, Håkan Nesser, Nadine Gordimer, Mario Vargas Llosa og Tor Åge Bringsværd.

191 nye titler. Ikke mindre enn 191 nye titler inneholder forlagets vårliste som ble lansert i Gyldendalhuset i Oslo torsdag. De omfatter blant annet 44 pocketutgivelser, tre skjønnlitterære debutanter, 71 barnebøker og 13 kriminalromaner.

– Den mest bemerkelsesverdige norske debuten er Jørgen Brekke. Med krimromanen «Nådens omkrets» har han allerede markert seg positivt også utenfor landets grenser. Han er forhåndssolgt til ikke mindre enn åtte land, sier informasjonskonsulent Mai Gaasted til NTB.

Men også Dagbladets anmelder Kurt Hanssen debuterer som krimforfatter med «Forglemmegei», mens Kjetil Try er tilbake med sin andre krimroman om etterforskeren Rolf Lykke.

Myteknekker. – Sterk lesning! Det er Mai Gaasteds karakteristikk av VG-journalist Marianne Vikås dokumentar «Martine – Jakten på rettferdighet». I tre år har hun fulgt utviklingen etter drapet på den unge, norske studenten Martine Vik Magnussen i London. Ennå er ikke saken avsluttet.

Guy Walters «Jakten på ondskapen» er på mange måter en myteknekker: En grundig bok om hvordan de store nazistene fra 2. verdenskrig flyktet, og om jakten som fulgte. Her tegnes for første gang et annerledes bilde av jakten, basert på forfatterens egne dypdykk i kildematerialet.

Boken rokker blant annet ved nazijegeren Simon Wiesenthals innsats og hans egen beskrivelse av sin rolle. Han hevdet å ha bidratt til at mer enn 1.000 nazister ble fanget og stilt for retten. Sannheten er at tallet ikke er mer enn ti, ifølge den 40 år gamle forfatteren og tidligere journalisten. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Bøker