Anmeldelser

Synger mot mobbing

Seven synger så klokkerent og levende om vennskap, anti-mobbing, oppbrudd og nye muligheter, at det sitrer i kroppen. Men ingen sanger om Jesus, denne gangen.

Jentegruppa som ledes av ­Melinda E. Løwer (leder, instruk­tør og låtskriver) og Britt-Venke Olderbråten (tekstforfatter) er ute med sitt tiende album. Gjennom 16 år har de turnert Norge på kryss og tvers, fortrinnsvis i kirker og andre kristne sammenhenger, med omlag 50 konserter i året.

De har også fungert som en talentfabrikk: Både Raylee (4. plass i Stjernekamp i 2014) og Dina (2. plass i MGP jr. i fjor) startet karrieren sin her. At ­Seven har opptaksprøver er lett å høre: Her er det vokalprestasjoner på høyt nivå.

LES MER: Står opp for barnesanger som krever litt

Forståelige tekster. Det ­høres ut som de unge jentene storkoser seg når de synger, i motsetning til alle tårene og de høye skuldrene vi har vært vitne­ til i Idol de siste årene. Her må lederne i Seven ha gjort en god jobb. Slik de også helt fra starten har presentert et positivt menneskesyn i Sevens tekster, som regel med utgangspunkt i Bibelen.

Unik er temaet at hvert enkelt menneske er unikt og verdi­fullt, akkurat slik det er skapt. Og at vi derfor må vise hverandre ansvar, omsorg og respekt. I «Heier på deg» går refrenget: «Hei-hæ-hæ-hei, jeg heier på deg. Gjør du det bra, da blir jeg glad». Ikke akkurat stor poesi, men høyst forståelig – særlig for barn.

På Sevens hjemmeside er de tydelige på sin kristne tilhørighet og formidling, og de aller fleste konsertene deres skjer fremdeles i kristne forsamlingshus. Det nærmeste de kommer Gud og Jesus på den nye plata,­ er «thanks for all the love you bring, you make me wanna sing» («Light The Way»). Selv om omsorg og nestekjærlighet er solid ­bibelsk fundamentert, er det likevel litt synd hvis en av Norges mest popu­lære «kristne»­ ­barne- og ten­åringsgrupper, ikke lenger ­synes det er så viktig å nevne­ Gud og Jesus ved navn i tekstene.­ Dét har gjort Seven spesielle.

LES MER: Raylee vil bli Norges Rihanna

Musikalsk. Den i stor grad programmerte musikken virket på forrige innspilling i overkant steril og maskinell. Denne gangen lykkes de bedre: Den Kygo-inspirerte EDM-musikken er ikke så pling plong-aktig, men mer musikalsk. Melodiene under lydteppet, er fengende.

Les mer om mer disse temaene:

Olav Solvang

Olav Solvang

Olav Solvang var kulturjournalist i Vårt Land i en årrekke, med særlig interesse for musikk. I 2019 utga han boka «Rytmer rett i hjertet - en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge». Han anmelder populærmusikk for Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Anmeldelser