Anmeldelser

Real sang

The Real Group begeistret publikum i et nesten fullsatt Oslo konserthus.

Vokalkvintetten bød på vellyd og koreografi av høyt nivå i et fyrverkeri av en jubileumskonsert da de lørdag gikk på scenen i Oslo konserthus.

I 30 år har The Real Group gledet publikum i hjemlandet Sverige og internasjonalt med sin sang. Besetningen har skiftet litt. Katarina Henryson og Anders Edenroth har vært med hele tiden, de øvrige tre er Emma Nilsdotter, Morten Vinther og Janis Strazdins.

“Virtuost og imponerende.”


Forventninger

Konsertene og platene er blitt mange de har utgitt 17 CDer og har gitt gruppen en popularitet som ble tydelig demonstrert i Konserthuset lørdag kveld. En forventningsfull atmosfære; det virket som om store deler av forsamlingen visste mye om hva de gikk til, og forventningene ble oppfylt.

En del av gruppens a cappella-sang er uhyre krevende og komplisert, men den ble levert med en musikalitet og harmoni som holdt meget høy klasse. Tett harmonisering og femstemt, homogen klang; virtuost og imponerende. Ikke rart at The Real Group stadig omtales som en gruppe i den ypperste verdensklasse.

Humor

The Real Group har et sceneshow som ikke er preget av de store effekter, men det fungerer likevel som en stilig innpakning av det musikalske innholdet. De fem medlemmene vet å bruke humor gjennom hele programmet, og det entusiastiske publikumet lot seg underholde. Latteren og klappsalvene satt løst. Dette var musikalsk underholdning av høy klasse.


“Konsertens andre del overgikk faktisk den første.”


Repertoaret spenner vidt, fra jazz og pop til klassisk. Og som de fortalte i Konserthuset egenproduserte sanger fyller en stadig større del av konsertene. I dem kommer a capella-kvintettens stil til sin fulle rett, som i «Chili Con Carne» av Anders Edenroth. Men her var mange nummer som satt som et skudd: Julepregede «Baby, Its Cold Outside», høy stemningsfaktor, mens avslutningsnummeret, George Michaels «Freedom», fikk Konserthuset til å gynge og publikum på beina. Konsertens andre del overgikk faktisk den første, der fikk vi høre The Real Group på sitt beste.

Ekstranummer måte det naturligvis bli, og der var også den samiske multikunstneren Nils-Aslak Valkeapää inkludert. Vakkert.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Anmeldelser