Film

Fantom med hjerte

Når Leo blir alvorlig syk, finner han ut at han kan sveve ut av sin egen kropp. Barnefilmen Phantom Boy byr på spenning med et alvorlig bakteppe.

Animasjonsfilmen Phantom Boy har alt som kreves av en spenningsfortelling: En skummel skurk, en vanlig gutt som viser seg å være en modig helt, en liten hund som komisk bifigur og en uomgåelig tidsfrist: Hvis ikke borgemesteren blar opp en milliard dollar innen midnatt, vil en mystisk mann med vansiret ansikt utslette hele New York.

LES OGSÅ: Marnie - Min hemmelige venninne handler om å finne noen andre og på den måten finne seg selv

Fantom

På sykehuset ligger 11-åringen Leo. Vi får ikke vite hva som feiler ham, men det skallede hodet og den sterke medisinen som gjør ham slapp og kvalm, gir oss et hint uten at noen trenger nevne ordet kreft.

Det er bare lillesøsteren som blir betrodd med Leos hemmelighet: Da han ble syk, oppdaget han at han kan lukke øynene og forlate kroppen som et fantom. Mens kroppen sover, blir Leo helt usynlig og kan fly og gå gjennom vegger.

Det viser seg å bli nyttig. For på samme sykehus som Leo, ligger politimannen Alex med beinet i gips. Han har blitt skadet i kampen med skurken med det vansirede ansiktet, men med hjelp av Leos fantom og journalisten Mary kan han fortsette jakten på superskurken.

Kjemper

Selv om plottet i Phantom Boy er spennende nok i seg selv, gir Leos sykdom i tillegg fortellingen et alvorlig bakteppe. Foreldrene prøver å skjerme gutten, men vet ikke at han kan høre hvor bekymret de er. Selv vil ikke Leo snakke med politimannen om sykdommen sin, fordi han ikke vil at foreldrene skal være urolige.

At 11-åringen kan forlate sin syke kropp for å hjelpe andre, blir derfor en symbolsk handling. Leo kjemper for andres liv samtidig som han kjemper for sitt eget.

Les mer om mer disse temaene:

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Film