Musikk

Åleskjær på By:Larm: Fabinana ­Palladino

Britiske Fabiana Palladino hadde ­muligens forutsetningene for å levere en pophöjdare på By:Larms andre dag, men vi fikk aldri helt vite det.

Den lille anglikanske kirken i Møllergata er kanskje det fineste rommet blant alle de mange scenene som bransjefestivalen By:Larm foregår på rundt omkring i hovedstaden i disse dager. Ingen bar, ingen mingleområder, bare rolig stemning og sittekonsert i knirkete trebenker, i en kirke som ikke engang er blitt postkristent kulturlokale, men er i aktiv bruk av en menighet.

Smittehelgen

Det er mer enn omgivelsene, eller at sankt Edmund selv visstnok skal være skytshelgen for smittesykdommer, som gjorde at jeg hadde sett fram til konserten med britiske Fabiana Palladino. Det foreligger litt lite innspilt grunnlag å spekulere i, ettersom hun kun har to singler ute på strømmetjenestene. De 80-talls Kate Bush-aktige tendensene i singelen «Shimmer» og det faktum at hun har fått et slags godkjentstempel av Robyn, var i alle fall nok til at man kunne håpe å se noe som skilte seg ut fra det andre i By:Larm-uka. Eller kanskje til og med få følelsen av å ha sett en tidlig konsert med en artist som straks begår ei sterk plate.

Tour de Musikk

Om det siste vil skje? Aner ikke. Palladino stiller med keyboard, laptop og vokal, mens hun introduserer søsteren sin på kor og trommepad. Lyden i kirken er ikke helt bra denne kvelden. Det skyldes ikke bare at balansen mellom backingtracks, vokal og spilt lyd ikke er på plass, men også at selve bakgrunnssporene virker temmelig råmiksede i utgangspunktet. I stedet for å få en seanse der vokalen flyter stor og polert på toppen av et elegant lydbilde, slik disse låtene inviterer til, må Palladino kjempe i tørre omgivelser konserten gjennom. Når det i tillegg melder seg tekniske problemer med synthen, blir hun muligens preget av situasjonen selv også. Det er ikke nødvendigvis noe galt med et kjølig og distansert sceneuttrykk i denne sjangeren, men at de to der framme nesten virker ukomfortable, gjør at avtrykket blir noe annet enn det jeg trodde vi skulle få: moderne oppdatering av store synthpopscenerier og torch songs over programmerte trommer.

Sjelfull pianoballade

For det er jo også dette. På konsertens nest siste låt, en ennå ikke utgitt sang om å holde sammen gjennom natta, får vi en meget sjelfull pianoballade i stil med Prince-protégene fra den gang da, Wendy & Lisa. Det er sikkert By:Larms beste låt. Å, min sjel, for en glede. I den formidable tour de musikk som bransjefestivalen er, der man går fra konsert til konsert, er det jo nettopp de få slike øyeblikkene man leter etter. Mye tyder på at Fabiana Palladino kan ha både idéer og låter, men at kveldens konsert ble en halvbra konsert fra en ellers god artist.

---

Bylarm: Fabiana Palladino

  • St. Edmund's Church
  • Fredag 28. februar
  • Levde ikke helt opp til ­forventningene.

---

Les mer om mer disse temaene:

Ole Johannes Åleskjær

Ole Johannes Åleskjær

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Musikk