Anmeldelser

Filmer for hjemmepåsken

Dersom ikke høyfjellet frister med sol, finnes det kanskje noe som lokker i en mørk kinosal.

Allerede 19. mars dukket det opp filmer som kan være aktuelle for dem som vil tilbringe tiden i kinomørket fremfor i påskesola.

I Valhalla Rising møter vi den overnaturlig sterke og stumme krigeren One Eye (Mads Mikkelsen) som i årevis har blitt holdt fanget. Til slutt lykkes han å slå i hjel sin fangevokter, og sammen med en slavegutt begir han seg ut på en reise inn i mørkets hjerte.

Svensk. Langt varmere er Fatter'n. Hovedkarakteren har jobb, venner og en sønn som er glad i ham. Men sønnen tenker at kanskje er det best om senior finner seg en kjæreste. Regien er ved Josef Fares som har valgt sin far Jan Fares til å spille hovedrollen.

Norske påskefilmer. Fredag 19. mars var det også premiere på den første av de to norske påskefilmene.

I Hans Petter Molands film En ganske snill mann spiller Stellan Skarsgård en ganske snill mann. Han har drept noen mennesker og lemlestet litt. Men det er en del av jobben – som å sitte i fengsel.

På utsiden venter Jensen som er kjeltring av den gamle skolen, men også Ulriks sønn som er blitt en voksen mann som lever et respektabelt liv.

Lang vandring. Yohan – Barnevandrer har premiere fredag 26. mars og handler om en av mange barnevandrere på Sørlandet for over 100 år siden.

Filmen er en Askeladden-fortelling om talentfulle Yohan på 10 år. Produksjonen er tro mot historiske fakta om barnevandringene på Sørlandet på slutten av 1800-tallet.

Irsk legende og Mars-film. Leap Year tar for seg en irsk legende som sier at forelskede kvinner kan fri til sin kjæreste. Men de har bare et døgn hvert fjerde år til å ytre ordene til sine trege kjærester.

I hovedrollene i filmen, som hadde premiere 19. mars, møter vi Amy Adams og Matthew Goode.

Samme dag hadde Mr. Nobody premiere. Handlingen er lagt til året 2092. Mars er det mest populære reisemålet og vitenskapen har gjort naturlig død foreldet.

Fengselsdrama. Profeten, også den med premiere 19. mars, er et fengselsdrama om den 19 år gamle fransk-arabiske Malik som dømmes til seks års fengsel. Han ankommer fengselet alene og virker yngre og mindre hardbarket enn de andre innsatte.

Presset opp i et hjørne av lederen for den korsikanske gjengen som styrer i fengselet, blir han tøffere og opparbeider seg hans tillit. Malik klatrer i gradene.

Animasjon. Siste fredagen i mars er det tid for den ene av påskens to animasjonsfilmer. I Dragetreneren møter vi tøffe vikinger og flammepustende drager. I sentrum står Hikken som bor på Berkøy hvor det å slåss med drager er dagligdags.

Når han blir venner med en skadet drage endrer hans verden seg drastisk. Han får muligheten til å forandre fremtiden til vikingsamfunnet for alltid.

Ensom. I Mary og Max møter vi en ensom 8 år gamle jente som bor utenfor Melbourne i Australia. Ved en tilfeldighet blir hun brevvenn med Max Horowitz, en overvektig, 44 år gammel mann med Aspergers syndrom som bor i New York.

Dette blir starten på et vennskap som strekker seg over 20 år og mellom to kontinenter.

Action og hushjelp. I From Paris with Love spiller John Travolta en durkdreven agent og Jonathan Rhys Meyers en nybegynner i faget i denne actionthrilleren med mye action og futt og fart som har premiere 26. mars.

I Hemmeligheten i deres øyne har en gammel drapssak etset fast i Benjamín Espósitos hukommelse. Han blir pensjonert og bestemmer seg for å ta opp jakten på gjerningsmannen. Men det finnes ikke spor på åstedet, og Espósito må bruke sine instinkter for å komme videre. Dessuten er Argentina i 1974 langt fra noe fredelig land.

Hushjelp. La Nana handler om Raquel som har jobbet som hushjelp i 23 år. Hun er verken et fullt familiemedlem eller en tjenestepike. Hun føler seg truet av familiens nyansatte tjenestefolk og kaster seg ut i en rekke vanvittige gjerninger for å fastholde sin posisjon.

Regissøren Sebastian Silva setter spørsmålstegn ved den alminnelige, søramerikanske tradisjonen for trelldom.

Terror og Gainsbourg. I London River er handlingen lagt til London sommeren 2005. T-banen og busser rundt i byen har blitt utsatt for terror. En mor reiser til London for å lete etter sin datter. Her treffer hun en franskmann som leter etter sin sønn. Hun er kristen, han er muslim.

De finner ut at deres barn kjente hverandre og bodde sammen. Sammen må de trosse sine ulikheter i religiøs og kulturell bakgrunn for å sammen forsøke å finne ut hva som har hendt med deres barn.

«London River» fikk Sølvbjørnen under filmfestivalen i Berlin i 2009.

Roman Polanskis «Skyggen» er en thriller med Ewan McGregor, og Pierce Brosnan i hovedrollene. McGregor spiller en britisk skribent som blir bedt om å skrive tidligere statsminister Adam Langs memoarer. Men prosjektet er dødsdømt, ikke minst fordi forgjengeren blir funnet død under mystiske omstendigheter.

Serge Gainsbourg utfordret verden med sin provoserende musikk og livsstil. «Gainsbourg: artist – rebell – ikon» er filmen om hans liv, hans provokative og destruktive innstilling til livet.

Gerard Butler og Jennifer Aniston spiller hovedrollene i «The Bounty Hunter». Butler spiller en dusørjeger som får drømmejobben med å oppspore sin egen ekskone, spilt av Jennifer Aniston. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Anmeldelser