Kultur

530 artister opptrer på Rådhusplassen

I år får Dissimillisfestivalen også besøk fra utlandet.

I helga arrangeres den 24. Dissimillisfestivalen på Rådhusplassen i Oslo. Temaet for årets festival er hiphop, og arrangementet åpnes av Oslo-ordfører Fabian Stang lørdag formiddag.

530 artister vil stå på scenen i løpet av helga. Det er både Dissimillis-elever og gjesteartister som Åge Sten Nilsen og dansegruppa Juice Crew, kjent fra tv-programmene Norske Talenter og Mitt Dansecrew.

LES OGSÅ: Konfirmanten Robert rørte alle

Besøk fra utlandet

I år har også festivalen fått internasjonale gjester. Den nederlandske bluesgruppa United by Music ble medlem av Dissimilis International i 2014, og får dansefoten til å rocke med sine energiske opptredener og svingende blues, ifølge arrangørene.

Per.Art er det nyeste medlem i Dissimilis International. Det er en gruppe som har måttet kjempe hardt for sin eksistens og skapt samfunnsdebatt i Serbia gjennom 15 år.

– Det er beundringsverdig hva de har prestert under vanskelige forhold i landet sitt. Vi er stolte over å ha slike sterke aktører med oss i vårt fellesskap, sier festivalsjef Liv Bakke Kvinlog.

LES OGSÅ: – Vi har ingen garantier for hvordan barna våre vil bli

Noe unikt og ekte

Dissimilis jobber aktivt for at mennesker med utviklingshemming skal ha en plass i det kulturelle samfunn og samfunnet ellers, som likestilte utøvere og mennesker.

– Målet vårt er å vise at de som kalles ressurssvake og de som er «annerledes» også kan være ressurser og by på noe unikt og ekte i vårt stadig mer strømlinjeformede samfunn, sier Mathias Eckhoff, daglig leder for Dissimilis Kompetansesenter.

Les mer om mer disse temaene:

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur