Kultur

Nå har FRI fått ny leder

FRI : Lørdag 2. desember ble Hilde Arntsen (35) valgt som ny leder for FRI.

Hilde Arntsen er tidligere avdelingsleder i FRIs Rosa kompetanse.

Hun går inn i ledervervet i FRI (Foreningen for kjønns og seksualitetsmangfold) etter mye uro rundt den tidligere ledelsen i organisasjonen.

«Arntsen uttrykker en bevissthet om alvoret som følger med ledervervet og anerkjenner de klare forventningene som er satt av landsmøtet», skriver FRI i en pressemelding.

26. september 2023 omtalte Vårt Land den interne uroen i FRI. Da hadde fem medlemmer av sentralstyret, deriblant to nestledere, orientert om at de fratrådte sine verv i Fri. Årsaken til fratredelsen var mistillit til ledelsen.

10. oktober gikk Inge Alexander Gjestvang av som leder.

Nå har organisasjonen fått ny ledelse. I pressemeldingen skriver FRI:

« Hilde vil ikke stå alene i ledelsen av FRI. Hun blir støttet av politisk nestleder Viljar Eidsvik (39) og organisatorisk nestleder Olav Persson Ranes (34)».

Videre står det at Sentralstyret, i samarbeid med landsstyret, er en godt sammensatt gjeng som gjenspeiler mangfoldet blant medlemmene i FRI.

– Vi vil at alle skal føle at vi drar i samme retning, uansett hvor i landet de er, uttaler Arntsen i samme pressemelding.

---

Foreningen Fri:

  • Slik beskriver FRI sitt formål i sin politiske plattform:
  • «FRI er en medlems- og interesseorganisasjon som arbeider for kjønns- og seksualitetsmangfold slik at lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, ikke-binære, intersex- /intetkjønnspersoner og andre som bryter med normer for kjønn og seksualitet, heretter benevnt som skeive, kan leve gode og frie liv»
  • FRI arrangerer blant annet den årlige Pride-feiringen i Oslo.

---

Les mer om mer disse temaene:

Kristin Knutsen

Kristin Knutsen

Kristin Knutsen er journalist tilknyttet kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur