Kultur

Elise Kruse nominert til årets talent

MEDIER: Vårt Lands religionsredaktør får skryt for å ha styrket avisas profil «i en fragmentert og polarisert nisje».

Torsdag presenterte Medienettverket – et forum for kvinnelige ledere i mediebransjen – hvem som kjemper om å bli årets talent. Blant de nominerte er Elise Kruse, religionsredaktør i Vårt Land. Hun beskriver det som «innmari stas».

– Ekstra hyggelig å være i så godt selskap blant så dyktige nominerte.

De øvrige nominerte er Lillian Holden, ansvarlig redaktør i Hallingdølen og Mariell Kversøy Enge, direktør for kommersiell produktutvikling i Amedia.

Elise Kruse ble i desember 2021 Vårt Lands nye religionsredaktør, men hadde da i praksis innehatt stillingen i nesten halvannet år etter å ha blitt konstituert som redaktør august 2020. Ifølge juryen har Kruse stått bak en stor del av den digitale veksten Vårt Land har hatt de siste årene.

«Hun leder nyhetsjournalistikken på et område som er komplisert og konfliktfylt. Både som reportasjeleder og meningsredaktør har hun bidratt til å heve Vårt Lands profil og troverdighet i en fragmentert og polarisert nisje», heter det i juryens begrunnelse.

De påpeker videre at forventningene til «hvem hun skal være og hva hun skal stå for» både kommer utenfra og innenfra.

– Er det et krysspress du kjenner deg igjen i, og hvordan opplever du i så fall det?

– Ja, det er det jo. Å være religionsredaktør i en meningsbærende avis som Vårt Land innebærer at mange har forventninger og forhåpninger til både hva du skal mene, prioritere og representere. Det kan noen ganger være krevende. Som i så mange andre yrkesroller, er det ikke sånn at jeg kan gå rundt og være privatpersonen Elise til enhver tid.

– Vi kommer til å se mye til deg fremover, skriver juryen. Hvor kommer vi til å se deg?

– I all overskuelig framtid i Vårt Land. Jeg har fortsatt så mye jeg ønsker å utrette der jeg er, sammen med de menneskene jeg jobber med nå. Det er rett og slett et ganske sjeldent fint sted å være.

Fjorårets talent var Mari-Marthe Aamold, daglig leder og økonomidirektør for både Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad. Årets vinner annonseres under Medienettverkets høstmøte 24. november.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur