Kultur

Rune Bratseth til TVL

MEDIER: Den tidligere fotballspilleren går til Vårt Lands TV-kanal som kommunikasjonsleder og programleder.

– Aftenposten har ikke peiling, ler Bratseth om at han i dag også er kåret til tidenes tredje beste norske fotballspiller i avisens kåring.

Han påpeker at kåringer alltid er subjektive, men at han er glad for at karrieren hans blir husket. Rune Bratseth er et kjent navn for de fleste fotballinteresserte her til lands, som midtstopperkjempe for Rosenborg, kaptein i tyske Werder Bremen og på landslaget i en årrekke.

Nå får karrieren en ny vending. Rune Bratseth er ansatt som leder for kommunikasjon og samhandling i TVL. Han skal også være programleder for programmet «Sesongstart», som skal introdusere nye seere til den kristne TV-kanalen. Selv har Bratseth en fleksibel tilnærming til rollefordelingen.

– Jeg er ikke så opptatt av titler. Det viktigste er at vi bygger et godt lag, og at folk får brukt «godfoten» sin, sier han, med henvisning til Nils Arne Eggens sagnomsuste prestasjonsfilosofi.

Mediebransjen er riktignok ikke ukjent for Bratseth, som fortsatt blir å se som ekspertkommentator i fotball for Viaplay.

TVL er Vårt Lands TV-kanal, med en uavhengig redaksjon fra avisen. Kanalen er Norges største kristne TV-kanal målt i antall seere.

Ønsker å være bred

TVL-sjef Alf Gjøsund sier i en pressemelding at han er veldig glad for ansettelsen.

«Rune er på mange måter inkarnasjonen av TVL: Han er samlende, ærlig, opptatt av de viktige tingene, og av at dette skal kommuniseres på en positiv, forståelig og tillitvekkende måte. Dessuten har han en unik erfaring med å få lag til å samhandle, den kompetansen ønsker vi å bruke, også internt i kanalen».

Bratseh har aldri lagt skjul på sin kristne overbevisning. Fotballkarrieren startet sågar for alvor da han spilte for Indremisjonens ungdomslag i en menighetscup i 1982. Han ble oppdaget av Rosenborg etter å ha overbevist i en kamp mot pinsemenigheten Betel.

Tilbudet fra Vårt Lands TV-kanal passet godt inn hverdagen som frilanser, og Bratseth forteller at han liker kanalens intensjoner. Han ønsker å bidra til en bred og samlende kanal.

– Vi vil forene krefter av folk som er opptatt av tro. Vi trenger ikke representere ett ståsted, men slippe til de som vil bruke oss til å formidle det de holder på med. Der kan vi skille oss ut fra kanaler til for eksempel en menighet.

– Så det er ingen grenser for hvem som slipper til hos dere?

– Det er helt sikkert grenser, men det er ikke noe jeg vil uttale meg om, sier Bratseth, og henviser til TVLs sjefredaktør Alf Gjøsund.

Det eksisterende TV-bildet i Kristen-Norge, med Visjon Norge som en omstridt aktør, forholder Bratseth seg rolig til.

– Jeg vil ikke snakke noen andre kanaler ned, men Visjon Norge er en smalere kanal enn vi ønsker å være. Jeg ser absolutt ikke på dem som en konkurrent.

Overgangen til TVL er nok et nytt steg for Bratseth, som ikke hadde ambisjoner om å bli fotballspiller som ungdom og debuterte for Rosenborg først som 22-åring. Hvis han ikke hadde blitt fotballspiller, hadde han nok blitt lærer, forteller Bratseth, som er adjunkt av utdannelse.

Nå får han altså et nytt punkt i cv-en, som kommunikasjonsansvarlig hos TVL. Foreløpig er stillingen et prosjekt fram til sommeren 2023, men begge parter har en intensjon om at den skal bli fast.

Sigurd Lamark

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur