Kultur

Carola legger inn egen bolk i konsertene for å åpne for gudsnærvær

JULEKONSERT: Én gang opplevde Carola at Jesus kom til henne mens hun stod på scenen under en konsert. Nå har hun «spontanitet» som en fast bolk på konsertene.

Artisten Carola starter denne helgen sin juleturné i Sverige, og forteller i et intervju med den svenske avisen Dagen at konsertene for henne ikke handler bare om underholdning, men om å oppleve en hellig stund sammen.

Derfor sørger hun for at scenen står midt i salen - ikke foran. Og i konserten har hun lagt inn en bolk hun kaller «spontanius».

– Der skal det være en åpenhet for å bare være i det øyeblikket og la det få lande. Får jeg da et ord eller en sang, deler jeg det med publikum, sier Carola til svenske Dagen.

Den hellige ånd

I et intervju med svenske Dagen i 2019, fortalte Carola om en hendelse under en julekonsert året før. Hun skulle inn på scenen for å synge Himlen i min famn, som er skrevet av Carola og Erik Hillestad i Kirkelig kulturverksted. I det øyeblikket opplevde hun at Jesus stod foran henne.

– Etter konserten fortalte jeg noen som var der om den sterke opplevelsen jeg hadde hatt, og de sa at de hadde lagt merke til et sterkt gudsnærvær. Gud gjør så mye! Jeg har hørt at noen blant publikum har grått og i etterkant ønsket å begynne å gå i kirken. Det er Den hellige ånd som virker under konsertene, sier Carola i intervjuet.

Håper sønnen dukker opp

Carolas datter Zoe på 12 medvirker under årets konserter. Hun skal spille trommer. Carolas sønn Amadeus Sögaard har skrevet en julelåt til sin mor, men har ikke planer om å dukke opp på scenen under konsertene. Sønnen bygger sin egen artistkarriere.

– Siden han er så fersk som artist selv, vil han ikke dra det kortet. Jeg synes han er litt vel forsiktig der, sier Carola.

Julekonsertene er i samarbeid med fadderorganisasjonen Compassion.

– Vi har det for travelt. Vi rekker knapt å gjøre det vi må, men når vi engasjerer oss i andre, rekker vi plutselig alt, sier Carola til svenske Dagen.

---

Carola Häggkvist

  • Slo gjennom som artist da hun som 17-åring tok tredjeplassen i Eurovision Song Contest med låten Främling i 1983.
  • Folkekjær artist i Norge og Sverige. Har gjort flere innspillinger på norske Kirkelig kulturverksted, med juleplater og salmeplaten Blott en dag.
  • 55 år. Bor i Sverige. Har sønnen Amadeus og datteren Zoe.

---

Les mer om mer disse temaene:

Turid Sylte

Turid Sylte

Turid Sylte er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur