Kultur

Hillsong-medlem vant The Voice. Nå anklages kirken for stemmejuks

HILLSONG: Etter at Bella Taylor Smith vant australske The Voice, beskyldes Hillsong for å stå bak en kirkelig stemme-kampanje.

23 år gamle Bella Taylor Smith vant 12. september den tiende sesongen av australske The Voice. Etter å ha imponert med Andrea Bocellis The Prayer og hennes egne sang Higher, kunne musikklæreren fra Sidney juble for seieren.

Bella Taylor Smith har vært åpen om sin tro gjennom hele konkurransen, og takket både Jesus og menigheten sin i et Facebook-innlegg før finalen, ifølge svenske Dagen. Hennes mentor gjennom konkurransen har vært Guy Sebastian, en tidligere The Voice-vinner og profilert Hillsong-medlem.

Koblingen til Hillsong faller ikke i god jord hos alle. På sosiale medier får the Voice-finalen kritikk for sine religiøse overtoner, og på den andre siden spekuleres det i om avstemmingen har blitt påvirket av en kampanje organisert av Hillsong.

Men til nå har ingen av kritikerne lagt fram noe som tyder på at det er hold i beskyldningene om at kirken står bak noen form for organisert kampanje.

The Voice-seieren belønnes med 100.000 australske dollar (624.000 kroner) og platekontrakt med Emi music, skriver svenske Dagen.

– Jeg kan ikke tro det. Jeg er så takknemlig. Jeg lengter etter å se hvilke fantastiske ting om venter meg, sa Smith etter seieren.

Sangeren har ikke en aktiv rolle i Hillsongs lovsangsteam eller lignende, men har blant annet deltatt i forskjellige sammenhenger, blant annet i menighetens juleshow med en egen versjon av «How Great Thou Art».

Ikke ukjent problemstilling

Også før finalen i 2007 ble koblingen mellom The Voice og Hillsong kritisert, da TV-programmet Today Tonight meldte at fem av konkurransens ni finalister hadde koblinger til Hillsong.

I sin dekning av saken tilføyer den svenske avisa Dagen at en lignende sak rammet talentshowet Körslaget i 2012: Etter at hun fikk andreplassen, gikk Louise Hoffsten ut i Aftonbladet og beskyldte pinsebevegelsen for å ha gått sammen for å stemme på koret til konkurrenten Putte Nelson.

Les mer om mer disse temaene:

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur