Kultur

Misjonsalliansen vil samarbeide med TVL

SAMARBEID: TVL-redaktør Alf Gjøsund er fornøyd med at Misjonsalliansen vil være med på Vårt Lands TV-prosjekt: – Dette er en organisasjon med verdier som er veldig tett på denne kanalens egne verdier.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

– Vi er inne i en inspiserende fase, og mitt inntrykk er at behovet for en kristen TV-kanal har modnet, forteller Alf Gjøsund, redaktør i Vårt Land og TVL.

Den diakonale organisasjonen Misjonsalliansen er den tredje som så langt har offentliggjort at de vil samarbeide med TVL, Vårt Lands TV-satsing. De to andre er Norsk Luthersk Misjonssamband og Troens Bevis.

Gjøsund forteller flere organisasjoner og kirker som lenge har «sittet på gjerdet», nå begynner å komme med. TVL har nylig opprettet nettside og laget en Facebook-side for prosjektet.

– Vi ser et sterkt økende engasjement for kanalen, sier han.

---

TVL-prosjektet

  • I august ble det kjent at Vårt Land undersøker mulighetene for å starte ein ny, kristen TV-kanal.
  • TV-venterene Bjørn Solvang og Bernhard Steen er involvert i forprosjektet. Vårt Lands Alf Gjøsund er prosjektredaktør for TV-satsingen.
  • I januar ga TV-prosjektet de cirka 40 involverte mulige samarbeidspartnerne en frist til slutten for om de ønsket å være med videre eller ikke.
  • Det er tre organisasjoner som så langt har offentliggjort at de vil samarbeide med TVL: Norsk Luthersk Misjonssamband, Troens Bevis og Misjonsalliansen.
  • TVL ser for seg en NRK-modell, og er i dialog med Norges Kristne Råd om muligheten for at rådet utnevner et kringkastingsråd for den planlagte TV-kanalen.

---

Vil fortelle historier om diakonia

Gjøsund er fornøyd med å få Misjonsalliansen med på laget.

– Jeg mener at de diakonale organisasjonene får altfor lite oppmerksomhet i norsk offentlighet. Det finnes så mange sterke fortellinger om mennesker som får verdigheten sin tilbake på grunn av arbeidet til disse organisasjonene. Dette er historier vi vil fortelle til det norske folk, sier han.

Samarbeidet med Misjonsalliansen og de andre organisasjonene vil både innebære redaksjonelle program og annonseinnhold.

– TV-annonser er en kategori for seg selv, men det er jo også vår viktigste inntektskilde. Vi ønsker å støtte organisasjonene gjennom månedlige TV-aksjoner. Dette vil skille kanalen fra andre TV-kanaler, som bruker mye seertid på å be om støtte til egen drift, sier Gjøsund.

BEVISSTGJØRING: Andreas Andersen, generalsekretær i Misjonsalliansen, mener TVL vil være en god plattform for å bevisstgjøre kristne i Norge.

«Et godt verktøy»

Andreas Andersen, generalsekretær i Misjonsalliansen, sier i en pressemelding at TVLs visjon er et godt verktøy for deres oppdrag.

– Vårt oppdrag er å fremelske verdighet i en urettferdig verden ved å bekjempe fattigdom, fremme rettferdighet og dele tro. En TV-kanal som vil det samme, og som makter å gjøre dette på en bred og inkluderende måte, kan bli et fantastisk verktøy, sier Andersen.

Han sier at det innebærer også å gjøre kristne i Norge enda mer bevisst på hvordan globale utfordringer rundt fattigdom og urett henger sammen med politikk, og valgene alle tar i hverdagen. Generalsekretæren ser frem til samarbeidet med TVL.

– Vi har stor sans for Vårt Lands TV-satsing. Dette står høyt på listen over det vi ønsker å få til i 2022, sier Andreas Andersen, generalsekretær i Misjonsalliansen.

Amalie Vadla

Amalie Vadla

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur